Wrong video card being used/chosen by Lightroom CC

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
I have two video cards installed in my machine, an intel I-7 windows 8.1 system. I need both cards so that I can color match the displays for my work with Lightroom and Photoshop. With the release of LR CC, lightroom now can use the graphics hardware to render and other functions. LR chooses one of the cards to use (the slower one) and I need to use the faster one for LR. I have verified that the GPU is being used in the preferences ---> performance menu. the nvidia quadro I have is chosen by LR and I need it to choose the nvidia GTX 760. I have specified in the nvidia control panel which GPU to use for the CUDA operations (GTX 760) yet LR is not using this card. This behavior is not seen with Photoshop CC which chooses the correct card. Could you help to determine how to resolve this issue?

Thanks in advance,
Phil Kemp
phil@pkemp.com
916-768-4549
Photo of Phil Kemp

Phil Kemp

  • 8 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Mike Miller

Mike Miller

  • 4 Posts
  • 7 Reply Likes
Did you ever find a solution to this? I have the same issue using a Dell 7000 series with Intel 5500 integrate graphics and Radeon video card. LR seems to use the 5500 for accelerated performance.
Photo of Phil Kemp

Phil Kemp

  • 8 Posts
  • 0 Reply Likes
Nope not yet....
Waiting for an update to LR ....
Photo of Mike Miller

Mike Miller

  • 4 Posts
  • 7 Reply Likes
Just curious - does LR take a few seconds to refresh between each photo when moving from picture to picture in Library mode? My new laptop, which I purchased for LR and PS, takes a couple to 4 seconds per photo and is not as fast as I thought it would be. Just curious if it is just me.

Thanks.