Why can't I drag and drop images into the cells of a Custom Print Template anymore. LightRoom 5.6

  • 1
  • Question
  • Updated 2 years ago
Print cells are populating correctly in the Single and Picture Layout but not in the Custom Layout
Photo of ROB SCAGEL

ROB SCAGEL

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Steve Sprengel

Steve Sprengel, Champion

  • 2656 Posts
  • 341 Reply Likes
With custom layout you have to drag-and-drop each picture on each cell which allows for different photos in each position. That is how it differs from Picture Layout where all the pictures are the same.
Photo of ROB SCAGEL

ROB SCAGEL

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
And that is the problem in the Custom Layout I can not get the drag and drop to function. Doesn't matter whether the images are in a Collection, Quick Collection, or anywhere else.
Photo of Steve Sprengel

Steve Sprengel, Champion

  • 2656 Posts
  • 341 Reply Likes
You have to drag on the photo thumbnail not the border around the photo in the thumbnail.

Or does it work when you're not in a collection?
Photo of ROB SCAGEL

ROB SCAGEL

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
That will do it - click the image, not the border. Plus in dual screen mode you have to wait until the image appears on the remote monitor.

Thanks
Photo of Steve Sprengel

Steve Sprengel, Champion

  • 2656 Posts
  • 341 Reply Likes
And you need to drag them one-by-one into each empty photo cutout, not in a batch.
Photo of Tristanne Endrina

Tristanne Endrina

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I'm having the same problem, but when I do as you suggest (drag from the photo in the thumbnail not the border) it still doesn't work. What am I doing wrong? :(