Elements 13: When I print, it prints 1 partially, 2-5 blanks, and one good one.

  • 1
  • Question
  • Updated 4 years ago
  • (Edited)
When I print from PE 13 it prints 1 partly 2-5 blanks and one good one. When I print from another program no problem. My printer is brand new Epson XP-860. Any help would be great, THANKS.
Photo of norm

norm

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Chris Cox

Chris Cox

  • 20280 Posts
  • 818 Reply Likes
Photoshop can only print one image on one page (unless, of course, you tell it to print multiple copies). So this sounds a lot like a problem with the printer driver (and very similar to some bugs we've seen in other Epson drivers).

What OS version are you using?
Have you updated your printer driver from Epson's website?
Photo of norm

norm

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Windows 7 Explorer 11. I have updated printer software and I still have same problem. If I use another program it prints perfect just in PE 13 it has a problem. It prints 1 partial with 2-5 blanks and one good one.
Photo of Chris Cox

Chris Cox

  • 20280 Posts
  • 818 Reply Likes
Most other applications don't use the modern print APIs that Photoshop uses. So printing from a different app doesn't mean much. Because the newer APIs are not as widely used, we've seen a lot more bugs in the driver implementation of those newer APIs (they're Vista era APIs, but some print manufacturers implementations still aren't so solid).

Sounds like you'll need to contact Epson to determine why the printer driver is having this particular problem. (right now I can't even think of a way for the API to produce the output you describe)
Photo of norm

norm

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Ok Thanks I will