Tool tips getting stuck / Radeon RX 580 Support

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 months ago
  • (Edited)
I wanted to suggest support for the Radeon RX series. In the list of supported cards (https://helpx.adobe.com/in/photoshop/kb/photoshop-cc-gpu-card-faq.html), I did not see my card: the Radeon RX 580. I spoke with Support and they opened a case for a graphical issue that may be the result of this incompatibility.

I'm learning Photoshop so the tool tips are very helpful to me. If I slowly hover over each, it's fine, but if my mouse moves too fast, then the tool tip becomes stuck. So now every tool is the Brush tool, for example. It sounds like a bug.

I turned off rich tool tips and the problem goes away. I don't like that solution because I like rich tool tips. They give me more info as I'm learning. A developer friend of mine said that rich tool tips uses a rich UI that is graphic accelerated. My Photoshop option to "Use Graphics Processor" is grayed out though. So I wonder if the incompatibility is causing this.

I would love to see this problem fixed and support for the Radeon RX 580. Until then, I'll turn rich tool tips off, but I wanted to send all of that information to help your team.

Thanks for all that you do. I love your product.
Photo of Daniel Williams

Daniel Williams

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 2 months ago

  • 1
Photo of Daniel Williams

Daniel Williams

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Adobe team and community,

I solved my problem. This morning, I had a theory, and not only did it fix my problem, but allowed me to enable the once-grayed-out option: Use Graphics Processor. My HDMI cable was going into a USB hub versus going straight into the back of my computer (into the video card). That was literally it.

I had it that way because I needed a fast way to switch between my home PC and work laptop. The USB hub allowed that. However, the HDMI cable has to go straight in to get hardware acceleration.

I still want to see Radeon RX on your list, so my suggestion stands, but as far as the issue, consider it resolved. I hope this helps others who have this problem, or any problem with hardware acceleration.
(Edited)