This forum does not work in Safari

  • 2
  • Problem
  • Updated 6 days ago
  • Solved
I am unable to login to this forum from Safari. On my iPad, when I login, it goes to a new screen that is blank. On my mac, I go to login, it says I've logged in, but when I get back to this screen, I'm still not logged in.

In both cases, I tried to login after having types a new conversation and I lost what I typed.
Photo of Jon Anscher

Jon Anscher

  • 234 Posts
  • 46 Reply Likes
  • frustrated

Posted 11 months ago

  • 2
Photo of Johan Elzenga

Johan Elzenga, Champion

  • 2834 Posts
  • 1210 Reply Likes
I've seen that too on the iPad. No problems on my Macs, however. Make sure you do not block pop-up windows on the Mac. On my iPad it sometimes works for a while, and then it stops working again. The only web browser for the iPad that seems to work reasonably well (but with some quirks too) seems to be Puffin.
Photo of David Converse

David Converse

  • 908 Posts
  • 264 Reply Likes
I've never had a problem with Safari for iPad. SO, who knows.
Photo of Jon Anscher

Jon Anscher

  • 234 Posts
  • 46 Reply Likes
Interesting... for me, Chrome works fine on both iPad and Mac. But not Safari. The problem on the Mac is not pop up related, as I get to the final confirmation of “you successfully signed on.” But it doesn’t seem to communicate back to the main window... sounds like some further testing is in order though, if others have been successful in Safari... it used to work, but stopped at some point. Are you both using the most current version!
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 16849 Posts
  • 2818 Reply Likes
Go to Safari Preferences. Select Privacy tab. Click on Manage Website Data... and type 'photoshop.com' in the search field. Select "Photoshop.com" from the list and click [Remove] to remove the cookies and tokens for just Photoshop.com. (Don't click "Remove All")
Photo of Jon Anscher

Jon Anscher

  • 234 Posts
  • 46 Reply Likes
That worked for Mac. Not for iOS, but after further testing, it looks like I had an ad blocker / fraudulent website blocked turned on from Malwarebytes. When I deactivated that. I was able to login on iOS. Looks like I just need to whitelist this site.

Thanks all for helping me troubleshoot this!
Photo of Roland

Roland

  • 38 Posts
  • 4 Reply Likes
The solution Jefferey is suggesting is only HALF THE TRUTH. You also MUST deactivate "Prevent cross-site tracking". This allows Adobe and Photoshop.com to do a lot of hacking, tracking and phishing stuff even if you don't want to. That is a really ugly thing and I call this "raping the customer". Otherwise, you have no chance to post something here. The same paranoid BS like with Corona is going on. Full surveillance, but it gets worse: you must even pay for it by the Adobe subscription. :((((
Photo of Leica Man

Leica Man

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Thank you for the cross-site tracking tip! Finally I managed to log in with Safari. 
(Edited)
Photo of Jon Anscher

Jon Anscher

  • 234 Posts
  • 46 Reply Likes
@Moderators, this thread can be marked as solved.
Photo of Roland

Roland

  • 38 Posts
  • 4 Reply Likes
No, that solely solution of Jeffrey has not been the solution.
(Edited)
Photo of DAVID KOTZ

DAVID KOTZ

  • 28 Posts
  • 6 Reply Likes
@moderators, this thread is NOT solved, at least not on MacOS 10.14.6 and Safari 13.0.4.  I cannot log in to Adobe on Safari.  I get as far as receiving an SMS with the access code, and entering it into the pop-up window, and then getting the 'success' window "You have successfully signed in. You may now close this window."  I close that window, and the login pop-up is still there, still prompting me to log in.  If I login again, it automatically takes me through a couple of pop-ups and lands again at "You have successfully signed in. You may now close this window.".  If I close both pop-ups, I'm back at the original web page, still not indicated as Signed In.  If I refresh the page, still not indicated as signed-in.  

All this persisted even after removing any cookie that remotely smelled of Adobe.

Please fix problems with Safari.   I expect most Adobe users are Mac users and thus Safari is a common - if not dominant - browser.  I had to use Chrome (ick!) just to post this bug report.

(Edited)
Photo of Johan Elzenga

Johan Elzenga, Champion

  • 2817 Posts
  • 1200 Reply Likes
Have you tried this: when you get the message that you can safely close the window, do not manually close it. Just wait a little longer. It should close itself and then the login window should also close itself. I use Safari for this forum all the time, on my Macs and right now on my iPad, and this method works perfectly.
Photo of DAVID KOTZ

DAVID KOTZ

  • 28 Posts
  • 6 Reply Likes
Yes, I have tried waiting it out. Indeed, to post this reply, in Safari, I was asked to log in... and I waited several minutes for that message window to disappear. It did not. Your description fits the behavior of the site when it is working properly. Unfortunately it does not work for me.  [ I've been forced over to Chrome to send this reply :-)  ]
Photo of Johan Elzenga

Johan Elzenga, Champion

  • 2817 Posts
  • 1200 Reply Likes
Must be something local on your system. Yesterday I logged into this site with Safari on my iPad, right now I type this answer on my Mac.
Photo of Roland

Roland

  • 38 Posts
  • 4 Reply Likes
No, it's necessary to uncheck "Prevent cross-site tracking" and giving Adobe and photoshop.com full phishing hacking cracking access to your computer. Catalina 10.15.4 plus Safari Version 13.1 (15609.1.20.111.8)
Photo of Johan Elzenga

Johan Elzenga, Champion

  • 2817 Posts
  • 1200 Reply Likes
Don't be paranoid. Cross site tracking has nothing to do with fishing, hacking or cracking. https://blog.mozilla.org/firefox/cross-site-tracking-lets-unpack-that/
Photo of dwbmb

dwbmb

  • 245 Posts
  • 54 Reply Likes
This is exactly what is happening when you have 3rd party cookies disabled. If you do so and you want ta keep it that way you need to manually add getsatisfaction.com and auth.getsatisfaction.com into allowed white list for this site.

Getsatistafction is running this whole site even if it is accessed through photoshop.com, therefore browser consider its cookies at 3rd party cookies. If you have strict privacy settings or 3rd party cookies block, login will not work.
(Edited)
Photo of DAVID KOTZ

DAVID KOTZ

  • 28 Posts
  • 6 Reply Likes
Right. I am having trouble with several websites that use "third-party cookies", but I do not block any cookies, and Safari has no (explicit) Preference settings for "third party cookies".  I have no plug-ins that mess with cookies.  
  
Photo of dwbmb

dwbmb

  • 244 Posts
  • 54 Reply Likes
Hmmm, there is much fewer options than I can remember. I guess it is hidden under cross-site tracking now, but it is much more complicated in Safari, since this feature uses some "AI" and "magic" inside, you can hardly control.
It should work with feature turned off. I am not very well aware of how it works, maybe it turns off only that "AI" and "magic" but simple third party cookie blocking is still being performed, which is the way Apple is heading to for years. I do not have actual version of Safari, aren't there any cookie-relevant options under security button directly inside address bar for the specific webpage? This is the place where it is located on the new Edge browser for example, so it may be the place to take a look into.

If not, there is probably no help for you until Safari is fixed then.
(Edited)
Photo of Stokestack

Stokestack

  • 16 Posts
  • 1 Reply Like
Still happening. You can't log into this site with Safari. A just wasted a ton of time with Adobe support on this, when they should know better at this point.

Not to mention that there's no "Webmaster" or "contact  us" link on this site... which is inexcusable.
Photo of Johan Elzenga

Johan Elzenga, Champion

  • 2811 Posts
  • 1199 Reply Likes
This must be some setting in Safari, or some extension blocking things. I'm typing this answer in Safari right now (and I have logged in and out many time), so there is no fundamental problem with Safari and this forum.
Photo of DAVID KOTZ

DAVID KOTZ

  • 28 Posts
  • 6 Reply Likes
Recent Safari update update fixed the problem.  Now at Version 13.0.5 (14608.5.12).

So: it was a bug in Safari.
Photo of Johan Elzenga

Johan Elzenga, Champion

  • 2821 Posts
  • 1202 Reply Likes
Actually, I just learned it was not a bug in Safari but a setting. If it happens again, then go to the Safari preferences, Privacy settings and uncheck ‘Prevent cross-site tracking’.
Photo of dwbmb

dwbmb

  • 245 Posts
  • 54 Reply Likes
We've been through this, David had this option turned off, see above. It's great it works now, I was curious how this will end up.
Photo of Johan Elzenga

Johan Elzenga, Champion

  • 2821 Posts
  • 1202 Reply Likes
Well, I suddenly encountered a problem logging in after the latest Safari (13.0.5) update. Turning off cross-site tracking (suggested to me by an Adobe contact) solved it.
Photo of DAVID KOTZ

DAVID KOTZ

  • 28 Posts
  • 6 Reply Likes
Apparently, one needs both the latest Safari and the cross-site tracking turned off.  Before the new Safari update, the forum did not work for me, even with cross-site tracking turned off.  I suspect it was a subtle bug, one that did not affect everyone. 

Anyway, it now works for you and me.  Yay!
Photo of Jon Anscher

Jon Anscher

  • 234 Posts
  • 46 Reply Likes
So interesting discovery on this. I was having the issue again with Safari in iOS 13.4.1. Folks were talking about cross site tracking causing issues, and I wasn’t willing to enable cross-site tracking, so I decided to try going to a private window. Pow! Suddenly it worked. No sure why, and it’s super annoying since it won’t save my login or comments I’ve been typing even if I leave the browser for just a few moments, but hey, it’s a work around. I think the issue is in the level of complexity involved in logging in (it actually is sending you to another site, adobe.com, to enter your login credentials, so it probably is seen as cross site tracking).
Photo of dwbmb

dwbmb

  • 245 Posts
  • 54 Reply Likes
I agree the login process is way complicated. When I have to go to browser settings and change my privacy settings  - just to login - points to something very wrong in here. In my case, changing 3rd party cookies works, can't imagine browsing from private window. You're brave :D