Lightroom Classic: Syncing/pasting settings impossibly slow / crashes

  • 1
  • Problem
  • Updated 5 months ago
  • (Edited)
I am using LR Classic 9.1 On windows 10, old i7, 16gb ram, nvidia 780.

I am trying to sync some settings (levels, wb etc not crop or spot tool) over 105 images and It keeps crashing after doing a few, including if I go away and make tea it got to 14% and had stopped.

I found a few similar threads so I have tried turning off the graphics processing, I have also tried the copy/paste method as well as selecting all the images then syncing them. All done in the grid view selecting the images.

I'm struggling with what I'm doing wrong, LR is using <1% CPU and 1gb ram. PC is responsive, LR is not. I've been exiting it between attempts.
Photo of vero

vero

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 5 months ago

  • 1
Photo of vero

vero

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I left it going and it finished in an hour - 90 minutes. I think I could maybe have done them by hand in that time :s
Photo of Arjun Haarith

Arjun Haarith, Employee

  • 120 Posts
  • 40 Reply Likes
Hi David,

Sorry to hear that !
To investigate the issue, could you please help me with more information.

1) When you turned off the Graphics Processing, did it crash? When you face a crash , please send the report to us.
2) How was the behaviour of Copy/Paste settings vs Sync?
3) Did you try Auto sync ? Was it any better?
4) What kind of images are those? Were there any videos in the selection?
5) Could you share what settings are you trying to sync so that we can try to reproduce here?
6) Is there any 'Transform' edits as part of the sync / copy-paste settings?

Sorry for asking too many questions. But this will help us in analysing the issue.

Thanks,
Arjun