Lightroom Classic: Stuck syncing photos - Error message bad argument #1 to '?' (number expected, got nil) iPad/cloud

  • 2
  • Problem
  • Updated 6 days ago
  • (Edited)
LrCC desktop (Lightroom Classic version: 7.5 [ 1186149 ] and Windows 7 Business Edition Version: 6.1.7601) stuck syncing photos. Error message bad argument #1 to '?' (number expected, got nil) and others.  Edits (both metadata and adjustments) made on the iPad sync to the cloud and to my iPhone but not to the desktop. I've tried everything -- it is maddening and I don't want to loose the edits I've made.
Photo of Lynne Skilken

Lynne Skilken

  • 10 Posts
  • 1 Reply Like
  • frustrated

Posted 6 days ago

  • 2
Photo of Kim Cannon

Kim Cannon

  • 14 Posts
  • 1 Reply Like
I have the same problem...a few weeks ago I deleted the file sync data on my pc, and the resynch worked......then the edits on my iPad stopped again. I did the same thing deleting the sync data file, but this time it didn’t rebuild and my pc now just locks and stops as Lightroom is eating up all my memory. I’m hoping there is an upgrade shortly - Adobe Max is nexT week.....so maybe something new....in the meantime I have turned sync off so I can use my catalogue.
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 3991 Posts
  • 762 Reply Likes
There is a solution mentioned on this thread: https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/lr-classic-7-5-sync-yields-bad-argument-1-to-... 

Can you give it a try and see if it works?
Photo of Ioannis Doukakis

Ioannis Doukakis

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
I had the same problem and step-by-step we solved it with Adobe support.What we did was the following:

  1. Created a new empty catalog and set it to sync from LR cloud. It did not complete, which meant that the data was corrupt in the cloud.
  2. Closed LR Classic, launched LR Desktop (NOT CLASSIC) and from All Photos, selected everything and deleted. Deleted also the sync file cache.
  3. At that stage I do not know if the Adobe technician reset something extra in my cloud data from Adobe. Both LR Desktop and LR in the Web at that stage, showed no photos.
  4. Launched OLD catalog which, when set to sync, showed nothing to sync. Had to re-select the folders, it re-uploaded them and from now-on it works.
DO BACKUPS before you try! Especially photos from iPad/iPhone that MASTERS are in the Cloud.
(Edited)
Photo of Christopher Campbell

Christopher Campbell

  • 17 Posts
  • 4 Reply Likes
I had the same issue..

It seemed to be localized to just photos taken with the iPhone itself.
Tried the hidden rebuild sync file option. Didn’t work. Deleted sync data on pc. Didn’t work. Unchecked all collections, deleted sync data restarted, and this was the weirdest part.
The collections that were unchecked still showed the photo files as being synced with LR CC..

I decided at this point LR CC had a photos file issue that was not talking with LR Classic photo files.

Deleted all LR CC photos and I’m waiting for the next update before I reload the collections I had issues with.

All DNG files sync just fine. In my option I suspect i’s an iOS photo file format issue.
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 4379 Posts
  • 1602 Reply Likes
A long shot but testing a theory for those still having this issue... what happens if you roll back to 7.4?