Small Preset issue (warm contrast)

  • 2
  • Problem
  • Updated 2 months ago
  • Acknowledged
When  applying the warm contrast preset (under creative)   applied lens profiles are removed.  Seems to happen only this one preset.  

Not a big deal just thought you should know - if  you don't already.

btw: applying lens profiles after applying the warm contrast preset works just fine.
Photo of Bob

Bob

  • 10 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 2 months ago

  • 2
Photo of John R. Ellis

John R. Ellis, Champion

  • 3586 Posts
  • 926 Reply Likes
Right, "Creative - Warm Contrast.xmp" has the line:
   crs:LensProfileSetup="LensDefaults"
which is the cause of the problem.
Photo of Bob

Bob

  • 10 Posts
  • 0 Reply Likes
I figured you folks already knew  :)
Photo of John R. Ellis

John R. Ellis, Champion

  • 3562 Posts
  • 921 Reply Likes
To clarify, I'm not an Adobe employee. It's good that you posted this bug report.
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 3436 Posts
  • 616 Reply Likes
I am on it; I will get a bug logged. 
(Edited)
Photo of Brown Macluse

Brown Macluse

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
This reply was created from a merged topic originally titled Len correction bug on batch profile and calibration preset.

I found a problem with batch processing when I apply a preset I created. The preset only has changes to the profile camera setting and calibration process. When I apply to a image it works fine. When I select all images and apply the same preset to all photos, with the exception with the selected image, all other images remove the lens profile corrections. I've double checked to make sure lens profile corrections options are not apply for that preset and I also created a preset too so that lens correction does apply and regardless of preset settings, batch processing removes lens profile corrections on all other images. Is anyone having this problem? I never had this problem before, only after recent update.
Photo of John R. Ellis

John R. Ellis, Champion

  • 3586 Posts
  • 926 Reply Likes
"The preset only has changes to the profile camera setting and calibration process."

Can you please share the preset here?  In the Presets panel, right-click it and do Show In Finder / Explorer, then upload the .xmp file to Dropbox or similar and post the sharing link here.
Photo of John R. Ellis

John R. Ellis, Champion

  • 3586 Posts
  • 926 Reply Likes
Alternatively, open the .xmp file in a text editor (TextEdit or Notepad) and copy/paste its contents here. This will let us determine if this is a bug and what an appropriate workaround might be.