Lightroom 5: Slideshow text overlay not rendering properly

  • 4
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • Solved
  • (Edited)
I have created a slideshow with a white text overlay that shows the image Title. I reduced the text overlay box to its minimum size, and the resulting text in the slideshow is fuzzy and pixelated, not clean and sharp. Even when the text is larger the outside border of the text (black) is not aliased, and shows ugly jaggies.

MacbookPro Retina 15, OSX 10.8.4 using Best for Retina display.

However, the text renders smoothly on Win 7.
Photo of Rory Hill

Rory Hill

  • 242 Posts
  • 36 Reply Likes

Posted 6 years ago

  • 4
Photo of Chris Cox

Chris Cox

  • 20280 Posts
  • 838 Reply Likes
Which product are you using?
Which version?

What kind of slideshow are you creating?
Photo of Rory Hill

Rory Hill

  • 242 Posts
  • 36 Reply Likes
LR 5. Manual slideshow with no borders.
Photo of Scott Evans

Scott Evans

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Anyone resolved this yet? I used to use 4.4 and this always rendered clean...now trying 30 day trial of CC and every time i export a video slideshow the overlay is crap! aliased and full opacity...when i actually have it set to 50 opacity...amazes me how something 3 generations prior can work fine and now with latest version its messed up
Photo of Scott Evans

Scott Evans

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Attention whoever! Fix this! Win7 64 pro Lightroom CC problem exists with any font I select.
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 4849 Posts
  • 1877 Reply Likes
I can reproduce this - I believe it's simply not optimised for retina displays. I'll put in a bug report internally.
Photo of McLion

McLion

  • 26 Posts
  • 6 Reply Likes
Happens on W7x64 with "normal" display as well.
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 4849 Posts
  • 1877 Reply Likes
Ok, I'll note that in the report. Thanks
Photo of McLion

McLion

  • 26 Posts
  • 6 Reply Likes
Victoria,
Do you know if this confirmed as bug by Adobe and if this is been worked on/will be fixed?
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 4849 Posts
  • 1877 Reply Likes
I know they've reproduced it, but as to when it'll get fixed, I have no idea I'm afraid.
Photo of McLion

McLion

  • 26 Posts
  • 6 Reply Likes
Thanks for confirming.
Photo of Scott Evans

Scott Evans

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Reproduced it in a post 5 months ago and yet since last October I'm told repeatedly it's a problem with my system! Absolutely ridiculous the amount of lies, deceit, crossed wires and inept communications. Today I was told by onone support that even with the same case number, phone supper doesn't know what online chat support is doing and vice versa! This is beyond stupid!
Photo of FoxHusky

FoxHusky

  • 1 Post
  • 1 Reply Like
I have the same problem as Scott Evens. I use the latest LR CC on a Windows 10 PC. With older versions of LR I never had problems with the text overlay, but with the latest version the text looks very ugly, with all fonts I tried.
Last week I made a slide-show about Sail Amsterdam 2010 and posted this to my Flickr-account: https://www.flickr.com/photos/foxhusk...
You see in the ugly text overlay. Full opacity, although I had set it to about 50%.
I hope Adobe can fix this bug soon with a new update,
Photo of Dustin Vietzke

Dustin Vietzke

  • 1 Post
  • 1 Reply Like
Same issue with Win7 64 Pro Lightroom CC. Just updated LR this morning and a bunch of Win patches and still no go.
Photo of Scott Evans

Scott Evans

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
This reply was created from a merged topic originally titled lightroom - text overlays not working.

YAAAAAY another LR update and the 3 year old issue of text overlays still NOT working...nice job! WOULD ANYONE <insults removed by admin>  CARE TO ADDRESS THIS ISSUE???????????????????
Photo of Scott Evans

Scott Evans

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Sorry, just for info proposes win 7 64 and latest CC version released today
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 5353 Posts
  • 1113 Reply Likes
Official Response
This should now be fixed as of the CC2015.6/6.6 update released today. You can find more details here: http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2016/06/lightroom-cc-2015-6-now-available.html