Lightroom Desktop: Slideshow video exportation: does not take edits into account

  • 3
  • Problem
  • Updated 2 weeks ago
  • Acknowledged
  • (Edited)
There is an issue (buck with the slideshow exportation:If you sync edits of a big amount of pictures, or read metadata from file, LR does generates a slideshow (video) WITHOUT taking the edits into account, UNLESS being charged before.By charged before, I mean being displayed and thus rendered, OR 1:1 preview generated.This is quite a big bug, imho.
Photo of Antoine Hlmn

Antoine Hlmn

  • 562 Posts
  • 140 Reply Likes

Posted 3 weeks ago

  • 3
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 5797 Posts
  • 1259 Reply Likes
How many images are we talking about here, Antoine?  I'd like to test your scenario but want to make sure I am in the ballpark. It would be helpful if you could spell out your process step-by-step so I can make sure my test is accurate. 
Photo of Antoine Hlmn

Antoine Hlmn

  • 562 Posts
  • 140 Reply Likes
Right ;-)
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 5797 Posts
  • 1259 Reply Likes
Ok. I was able to reproduce with these steps. 

If I go to Grid before Slideshow and scroll through all the images until I see the visual update of the file, it appears to generate correctly. Does that match your experience?
Photo of Antoine Hlmn

Antoine Hlmn

  • 562 Posts
  • 140 Reply Likes
Yes.

But if you DON’T scroll through the grid view and don’t update the previews and generate the video, LR uses the « previous » previews instead of the right ones.
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 5797 Posts
  • 1259 Reply Likes
Ok. I've duplicated what you are seeing and logged a bug. Thanks for the report and the instructions. 
Photo of Antoine Hlmn

Antoine Hlmn

  • 562 Posts
  • 140 Reply Likes
Thanks Rikk!