Photoshop: Show Hide Extra shortcut is bugged in 2015.1

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • (Edited)
In the most recent update Photoshop CC 2015.1 (The Nov 2015 release) has caused the Show/Hide Extra shortcut (Ctrl + H) to only function when a Marquee is present. As I show/hide guides very frequently this is a very time consuming bug to have to either make a marquee or go through menus in order to toggle.

Seems some other things affect it as well but I can't figure out any consistent method beyond the Marquee.
Photo of Ryan Waxberg

Ryan Waxberg

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 14545 Posts
  • 1891 Reply Likes
Are you on Mac or Win?

What is checked under the View>Show> sub-menu?

Is everything checked when you go into the Show Extras Options... dialog?
Photo of Ryan Waxberg

Ryan Waxberg

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
Everything is checked correctly. Windows. See my post below
Photo of David

David, Official Rep

  • 2800 Posts
  • 390 Reply Likes
Hi Ryan,

Which version of Windows?  Win7, Win8, Win10?  Also, which service pack(s) do you have installed?  Are you running one monitor or two?  What kind of video card?  How up-to-date are the drivers?

We really need the specifics here.

Thanks,
David
Photo of Ryan Waxberg

Ryan Waxberg

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
Windows 7, 64-bit, 16GB Ram, Intel Core i7, Service Pack 1, Dual Monitors, Intel HD Graphics 4000 driver version 10.18.10.4226
Photo of Ryan Waxberg

Ryan Waxberg

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
Ive been using Photoshop for over 20 years, this is by far the most frustrating bug I've experienced.
Photo of David

David, Official Rep

  • 2800 Posts
  • 390 Reply Likes
Howdy Ryan,

I am not seeing this with the latest release on Windows (or Mac).  Have you tried turning on Grid or Smart Guides and seeing if those shows/hides?  Could this be interaction with another plugin or app?  Do you have any installed?

Thanks,
David
Photo of Ryan Waxberg

Ryan Waxberg

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
See my post below
Photo of Ryan Waxberg

Ryan Waxberg

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
Not the best quality and can't see the menus but here's a video showing the bug for you. Please fix. Everything is set correctly on my end.

https://www.youtube.com/watch?v=EMYhe...

At the 25 second mark is me trying to even use the View > Extra menu option without success. Here's screenshots since the menu isn't visible:

Before hitting the menu button, clearly checked to show extras:



After I hit the menu button, clearly unchecked. Yet guides are still visible:



Don't use Grids ever but by request tried it, same result:



Another video: https://www.youtube.com/watch?v=lYfmr...

In that one you can even see at 28 sec mark that it turns off once while mashing the Ctrl + H keys and then goes right back to not doing anything.
Photo of Ryan Waxberg

Ryan Waxberg

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
Oh hey if I go to View > Show > Guides the check never leaves the Guide. So yeah thats bugged too.



Photo of Ryan Waxberg

Ryan Waxberg

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
An update would be really nice...
Photo of Ryan Waxberg

Ryan Waxberg

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
Really disappointed that today's update didn't resolve this