Several problems encountered with Lightroom CC on MacOS 10.10

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • (Edited)
1. I imported several photos and the catalog could't generate the thumbnails despite the fact that I was using minimal in the Build Preview in the File Handling during imports. I tried reimporting the files and I still got the same result. It was perfect last week when I was working with it.
2. The HDR feature was working yesterday but now when I tried it again on the same images, it didn't give me the result expected as if it was only using one photo to generate the preview and the merged image.
3. The colors in the develop module became saturated compared to the colors of the same image when viewed in the Library. I had not done anything yet in the develop module. I had to use LR 5 so I could continuing working and there the colors both in the Library and Develop module were the same.

I am using MacBook Pro Retina 15-inch late 2013, running OS X Yosemite and Lightroom CC2015.1.1.
Photo of Mariano Miranda

Mariano Miranda

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
  • greatly disappointed.

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 3833 Posts
  • 725 Reply Likes
How do you calibrate your screen? It is possible that much of this is from a corrupt monitor profile.
Photo of Mariano Miranda

Mariano Miranda

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I calibrate my monitor screen using Datacolor spyder and I recalibrate my laptop every time I change location. So in a week, I could be recalibrating my monitor at least twice. Besides my problem with Lightroom CC is not only the color but also using its HDR feature and thumbnail generation. The problem is also intermittent.