Lightroom 4: Screen flashes on and off using adjustment brushes

  • 1
  • Question
  • Updated 7 years ago
  • (Edited)
Screen flashes off then on again when using adjustment brushes. Using Windows with windows 7, 14 gb ram. Love the product but this bug is a bit annoying
Photo of Jay Weenig

Jay Weenig

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 7 years ago

  • 1
Photo of Chris Cox

Chris Cox

  • 20280 Posts
  • 813 Reply Likes
It might help if you told us which product you were referring to...
And which version.

Oh, and screen flashes usually mean a problem with the video card driver.
Photo of Jay Weenig

Jay Weenig

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Good point Chris, sorry about that, thought this was a Lightroom bug reporting blog. I'm using Lightroom 4, noticed the flashes durnig the Beta upload and thought they would disappear when purchased the full version. Have been using Lightroom since it was a beta test before version 1 hit the market and haven't had this issue before. In fact, just booted up Lightroom 3 and had no issue when I used adjustment brush. Is it possible that my video card is having conflict with only Lightroom 4? Thanks for any help or ideas.
Photo of Chris Cox

Chris Cox

  • 20280 Posts
  • 813 Reply Likes
As you can see from all the text here, it's the bug/feature request site for all the Photoshop family of products.

Yes, Lightroom 4 could be hitting different bugs in the video driver.
Try updating the driver from the GPU maker's website.
Photo of Jay Weenig

Jay Weenig

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
The updated driver seemed to do the trick. I should have tried that first. Sorry to have taken your time on this but thanks for the help.