ELEMENTS 13 - Scan to Pictures is not working.

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • (Edited)
Import From Scanner saves to AppData although it is set to save to Users, Vesta, Pictures. It had been working find and in the middle of a project malfunctioned. I have scanned hundreds of pictures and it started in the middle of a project. I am defeated.
Photo of Vesta Turner

Vesta Turner

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Chris Cox

Chris Cox

  • 20280 Posts
  • 812 Reply Likes
Which product are you using?
Which version?
Which OS version?

Can you provide a bit more detail about what is going wrong when you use your scanner's driver software to scan?
Photo of Vesta Turner

Vesta Turner

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Chris, I use windows and am using Photoshop Elements 13. I have scanned many photos using this method. I have ti set to save the pictures to C, Users,Vesta, Pictures and it has worked perfectly. In the middle of a project this morning it stopped saving them to picturesand statedthatit had not been imported because it was already in the file and gave a location in an AppData file, a temp file. I tried several times,and the location was similar, but not always the same and it does not show up in Pictures(WindowsPictures) or in Photoshop Elements. I have tried resetting shere they are to be saved. That doesn't help. If you can help I would appreciate it.
Photo of Chris Cox

Chris Cox

  • 20280 Posts
  • 812 Reply Likes
That sounds like an issue with your scanner driver software (probably via a WIA interface) and not Elements.
Photo of Vesta Turner

Vesta Turner

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
There is no WIA Interface for this printer.