Lightroom CC: Saturation -100 bug

  • 2
  • Problem
  • Updated 3 months ago
  • (Edited)
I have a weird problem in LR CC 1.3

 

My photos look fine in grid view. When I open them in full screen then they suddenly turn to black and white. When I open the edit panel I see that both vibrance and saturation are on -100. I have never set any photo like that. I can manually set them back to 0 and it sticks but I don't want to manually do that with 1000's of photos

 

Another thing that tells me that this is a huge huge bug in LR CC is that a) when I go to the next photo and back to the previous one after that with he arrow keys the black and white magically is color again and both sliders are on normal. When i go back it is black and white again. b) when i look at the same photos on the iPad they are in color as they should be.

 

Please Adobe fix this because it makes LR CC unusable

Photo of Hannes Hess

Hannes Hess

  • 26 Posts
  • 3 Reply Likes

Posted 5 months ago

  • 2
Photo of Johan Elzenga

Johan Elzenga, Champion

  • 1401 Posts
  • 565 Reply Likes
You might start with uninstalling and reinstalling, because if this was a bug, a lot more people would have reported it.
Photo of Rogie Golloso

Rogie Golloso

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I'm having this issue as well.
Photo of Johan Elzenga

Johan Elzenga, Champion

  • 1401 Posts
  • 565 Reply Likes
My advice still stands.
Photo of Rogie Golloso

Rogie Golloso

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I've uninstalled and installed multiple times, I have now reverted to version 1.2