PREMIERE ELEMENTS 11: rendered files not loaded in relation to .psd files / orange timeline

  • 1
  • Question
  • Updated 4 years ago
  • (Edited)
Premiere Elements 11 version Dutch

Bug description: Renderd files of a psd slide show are not loaded (orange line) after starting up PE again.

The rendered files exist in the preview folder but PE doesn't see them ...

I've tested a second time on a different computer (win 7 enterprise 64b). (My original slideshow is on a win 7 home 64b).
I've imported some images, used same project settings (1080i 25fr) etc

Even with these limited amount of images I get the same result: for some pictures (the original psd's) the rendered preview is not loaded when you start again the program. But the mpeg preview exist always in the preview render map ...
I've tested with all kinds of imageformats and the conclusion of this in my case is that ONLY .psd files have this problem. I've tested own psd but also psd files from internet. In my original project most images are .psd because I first adapt them in photoshop (color, background blur, etc and also resize to 72 ppi 1920 pixels) ...
And you should expect that importing psd is not a problem because both are adobe ...

I've noticed also that PE doesn't see the preview files in this case even more, the program makes a new preview file !. So every time you render after loading the, project, this software is making another preview file for the same object !?.

So after closing down the program and starting up (and rendering) a few times you end up with a renderpreview folder with several times the same preview files and none of them are used !!!

It should be wise for adobe to have a closer look why imported and rendered psd files are not found after closing the program.
Photo of Frederik Van de Casteele

Frederik Van de Casteele

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 1

Be the first to post a reply!