Lightroom: Publish service buggy

  • 4
  • Problem
  • Updated 7 years ago
  • Solved
  • (Edited)
Some published photo remain in the "to be republished" stack. Will Adobe fix this problem ?
Photo of Franck

Franck

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustated

Posted 8 years ago

  • 4
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 14680 Posts
  • 1961 Reply Likes
Hi Franck, is there a particular publish service that exhibits this problem? (i.e. Facebook or Flickr)
Photo of Mark Sirota

Mark Sirota

  • 146 Posts
  • 29 Reply Likes
There are some problems related to this with virtual copies -- if two copies (or a copy and a master) are in the same publish collection, and they are not renamed when published, then LR can get confused. Could that be what's happening here?
Photo of Franck

Franck

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi Jeffrey, this problem does not depending on "type" of service. I have (sometimes) this problem when publishing on Hard Disk or on Flickr.
Photo of Franck

Franck

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi Mark, unfortunately I don't have any virtual copies in the published collections.
Photo of Chad B

Chad B, Employee

  • 11 Posts
  • 1 Reply Like
Hi Franck, would you mind if I contact you directly to look into this issue a bit further?
Photo of Franck

Franck

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi Chad, Yes for sure you can contact me directly by email.
Photo of Chad B

Chad B, Employee

  • 11 Posts
  • 1 Reply Like
Thanks, will do.
Photo of Photographe

Photographe

  • 243 Posts
  • 32 Reply Likes
I had this problem with virtual copies only.
Photo of Franck

Franck

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
The last release of Lightroom, 3.4, seems to fix this issue. To be verified soon...
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 14680 Posts
  • 1958 Reply Likes
Thanks. Let us know. We found and fixed several issues thanks to customers involvement here, on Adobe Labs, and our beta testers.
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Champion

  • 1373 Posts
  • 336 Reply Likes
This issue release note on LR Journal blog says:

"Virtual Copies added to a Publish to Hard Drive collection could fail to export properly if the original image had already been published"
Photo of Sebastien BARRE

Sebastien BARRE

  • 15 Posts
  • 14 Reply Likes
Actually if somebody could explain me the black magic behind the *ordering* of the photos in the upload queue of the Flickr Publish Service for example, that would be great. I think it has improved since 3.3 but even in 3.4, I can have a perfectly good folder of photos sorted by "User Order" (i.e. my ordering), I'll select them all and drop them in the Flickr Publish queue, and the order will be totally different there...
Photo of jaypgphotography

jaypgphotography

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
All my publish services don't work, I get a message "Can't update collection" an internal error has occurred. Invalid at top lever of the document. Running 4.1 RC.