Elements 10 Organizer "Locking-up"/Not responding

  • 2
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • (Edited)
Problem: PSE10 Organizer "locking up" on me!
I have 10,000 + photos that I have downloaded into PSE10 from SD/SDHC cards. I have double that from SD cards, CD's, etc. to download.
The problem: Photoshop backed up these photos, or some of them, into their 2G free space. The 2G "free" space loaded up (no mo' can git in thar, ya'll)!!! There are 6 pictures that went back to the Organizer (Media Browser, I think);. Photoshop created a folder and subfolder, Photoshop-com (folder) and 20120226 (subfolder). The 20120226 (subfolder) is the date that Photoshop backed up my photos.
Everytime I pull up Organizer the subfolder (20120226) is hilighted and the above photos show up in Media Browser. Whenever I point the arrow onto another folder or anywhere in Organizer and click the mouse button the little whirly thing starts its little thing and that is where it stays. I close the Program that I activated and start over and still get the same results.
Everything else works fine (Edit, etc.). I can't work in Edit because I cannot get anything into the Edit Bin (Organizer locking-up).
HELP - where is the 'magic' button to punch to get out of this situation?
Appreciate any help!
Papa
Photo of Wayne French

Wayne French

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 7 years ago

  • 2
Photo of Mark Dahm

Mark Dahm, Product Manager

  • 52 Posts
  • 8 Reply Likes
Win 7 and Vista have the tendency to report that the program is not responding, however what happens if you wait it out; say, 1 minute or so? If you have lots of tags, it might require a couple of minutes, but everything should snap into action once that initialization process is complete.

-Mark
Photo of Barb Condit

Barb Condit

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I am using Windows 7, Vista, and PE8. I just finished editing 184 of The Charleston Emanuel 9 photos. I also had about 1,000 photos that became unconnected somehow??? I could not reconnect them with the SIM card as that option is not available in the reconnect option. I ended up having to download almost 3,ooo pics from my SIM card to an external hard drive hoping to reconnect photos in My Organizer with my external hard drive.

The Organizer will not open. Please help!!! I wrote Adobe "help" folks and another help site in their company but have not received an answer. The Organizer appears, says initializing, then 5 seconds later the site disappears. I am praying there is a solution that will not require me reinstalling as I will lose not only the Emanuel 9 but all the other edited photos that disconnected.

Thank you for any steps you can provide,
Barb