PSE 15 on Mac running Sierra 10.12.3 - none of the program text shows, all text shows up as ?????.

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 year ago
PSE 15 just installed on new Mac running Sierra 10.12.3 - none of the program text shows, all text shows up as ?????. I cannot read anything so don't even know how to start up in order to troubleshoot.  This is not text I am entering but rather the words and labels embedded in the program screens.
Photo of Marilyn Knepp

Marilyn Knepp

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Steve Lehman

Steve Lehman

  • 620 Posts
  • 78 Reply Likes
First check that the version is for the Mac.  Next, uninstall the version you have and install the correction one  - or - reinstall the one you have if it is for the Mac.   
Photo of Marilyn Knepp

Marilyn Knepp

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Yes, it is for the Mac; purchased direct from Adobe.  I did uninstall and reinstall.  Same thing happened.  So I uninstalled and downloaded again and then installed.  Same problem still. I have attached a screen shot, look on the right side of the screen.  The Welcome to PSE 15 window that comes up with first launch was entirely question marks except for the videos.


Photo of Marilyn Knepp

Marilyn Knepp

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Adobe support identified the issue as a problem with the operating system's fontbook.  Reinstalled operating system and that fixed the problem.
Photo of Steve Lehman

Steve Lehman

  • 620 Posts
  • 78 Reply Likes
I'm happy it's done.  I am a Windows OS engineer only.  I had the Operating System in mind but wanted to work with the app first and then have a Mac technician work with you.