Photoshop CS6: Brush issue after update to Mac OSX 10.10 Yosemite

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 years ago
  • Solved
  • (Edited)
I have recently upgraded my OS to Yosemite and my photoshop started to have problems such as it hangs for a few seconds or till I click on a layer. It is bothering me too much. I am using Photoshop CS 6 and installed the latest updates. It did not solve the problem. I uninstalled PS and re-installed. It is still the same. The problem still persisted. Please take a look at the photo attached. PS hung and it does not respond accordingly. The brush pointer is un-changed even though I hovered over the layers (as in the photo attached).

With best regards,
Albert
Photo of nyan htat htar

nyan htat htar

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 14046 Posts
  • 1734 Reply Likes
If you don't have this plug-in already installed, please install it and restart Photoshop: http://helpx.adobe.com/photoshop/kb/p...
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 14046 Posts
  • 1734 Reply Likes
How are you trying to install it?
Photo of Matthew Denney

Matthew Denney

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
I have followed the steps the webpage give.
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 14046 Posts
  • 1734 Reply Likes
What's the specific error or issue you are getting?
Photo of Matthew Denney

Matthew Denney

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
I don't get any specific error messages. I download the .zip and unzip it, place the plugin file in the proper folder, restart photoshop, go to check to see that it loaded as the instructions direct and it hasn't. I may just be missing a crucial step but I am at a loss :(
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 14046 Posts
  • 1734 Reply Likes
Can you post your system info? Can you also post a screenshot of the directory/path where you placed the plug-in?
Photo of Dnilo

Dnilo

  • 33 Posts
  • 9 Reply Likes
Did the plug-in solve your problem nyan htat htar?
Photo of nyan htat htar

nyan htat htar

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Jeff,

Thank you very much indeed. Yes, I found out that it was caused by Wacom tablet. I was paranoid and tried whole night. PS has no issue with Yosemite when I use it with a mouse. When I started to use Wacom pen, it started to sluggish. Thanks again.

Dnilo,

It works perfectly.