Lightroom: Problem printing A3+

  • 3
  • Problem
  • Updated 8 years ago
  • (Edited)
When printing A3+ only in Lightroom it prints in the top left corner only using a third of the page and cropping off the top. I have tried in photoshop and other packages and they work fine. A3 works fine too, only when I use A3+. I'm using a canon Pro 9000 printer.
Photo of Terry Livesey

Terry Livesey

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustraited

Posted 8 years ago

  • 3
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Champion

  • 1373 Posts
  • 336 Reply Likes
Have you tried the 9000 XPS driver yet? I have the same printer and haven't seen that issue.
Photo of Terry Livesey

Terry Livesey

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
I am running MAC so not really an option. It use to work fine but not used since the last LR update. I have now managed to find a way around it by creating a custom paper size. Must be a problem the way LR reads the data from the printer driver, too many digits or something.
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Champion

  • 1373 Posts
  • 336 Reply Likes
Terry,

Are you, by chance, using a print template that you've created?
Photo of Terry Livesey

Terry Livesey

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
I have tried using LR existing and then modify page size and then also tried the print layout module and creating from scratch. Everything looks right on the screen with the position and measurements but doesn't actually print anything like it should.
Photo of Jeff Van de Walker

Jeff Van de Walker, Employee

  • 25 Posts
  • 5 Reply Likes
What do you get when you do a print preview? is is still clipped?
Photo of Terry Livesey

Terry Livesey

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Print preview it looks fine.
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 4532 Posts
  • 1718 Reply Likes
Interesting, I've got someone else have similar issues with a Canon Pro 9500. I'll point him in this direction.
Photo of Smudgeshot

Smudgeshot

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Hi, yes a similar problem the preview shows it fine but it prints just a strip of the image my problem is happening on all page sizes... and again when i send it to elements no problem.
I'm also using a mac.... bit baffled at the moment!
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Champion

  • 1373 Posts
  • 336 Reply Likes
Ok. I finally had time to test.

Mac 10.6.7
Canon Pro 9000 MK1 and MK11 Drivers Version 10.42.1.0
LR 3.4.1

Both printers work fine. Print is as-previewed and as expected.

Note: I am printing locally and not through a network or other device.