Premiere Elements 13 crashes

  • 2
  • Problem
  • Updated 2 years ago
  • Solved
Hi!

I recently purchased PE13. It worked for a week, but now it won't work anymore. Windows update maybe? I reinstalled PE13 but no help.

The problem: PE13 open and no problem, I can add videoclip, but when dragging it to timeline, "Adobe Premiere elements has crashed"

Computer and specs:
MSI GE70, 2013 Model, Laptop

Windows 10
Intel i7-4700MQ
nVidia GTX 765M 2GB
8BG Ram

Thanks for help!
Photo of Vili Tikkanen

Vili Tikkanen

  • 5 Posts
  • 2 Reply Likes
  • frustrated

Posted 3 years ago

  • 2
Photo of Yvonne Robbins

Yvonne Robbins

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Mine is regular Element 13 but I'm having the same issue.
Photo of Sandeep Singh

Sandeep Singh, Official Rep

  • 107 Posts
  • 17 Reply Likes
Hi Vili,

Please try to download latest drivers for Nvidia site
http://www.nvidia.in/Download/Scan.aspx?lang=en-in

Could you please also send us full system info @ photosup@adobe.com
Steps to get the system info:

1. Right Click on start 
2. Click on Run
3. Type in the box msinfo32
4. A system information box open
5. Click on file and export and save the file on the desktop.

Please send that file to above mention email address.

Regards,
Sandeep
Photo of Vili Tikkanen

Vili Tikkanen

  • 5 Posts
  • 2 Reply Likes
Hello, sorry for dealy, I'm busy at school and I haven't even visited the computer last days. Drivers are up to date and system info sent to the email.
Photo of Vili Tikkanen

Vili Tikkanen

  • 5 Posts
  • 2 Reply Likes
Hello, I responded to Sandeep's post 6 day ago.

Any help?
Photo of Vili Tikkanen

Vili Tikkanen

  • 5 Posts
  • 2 Reply Likes
Two weeks without answers?
Am I going to get any help here?

I reistalled PRE13 recently.
System info is sent to the email address.
Driver are up to date.
Photo of Vili Tikkanen

Vili Tikkanen

  • 5 Posts
  • 2 Reply Likes
How to mark the post as solved?
Everything is fine now!

I solved the problem myself. Others who are experiensing this same problem, try clicking anything on PRE13 and it crashes.
I have two GPU's on my computer, Intel4700 and MSI GTX765M.
The PRE13 was using MSI's GPU, but I set it to use i4700.
Some progress, I could import media files to PRE13, but when I dragged them to timeline PRE13 crashes. Deleteing Documents->Adobe solved that problem.

Thanks for no help.
Photo of William Johnson

William Johnson

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Perfect solution!  Thank you.