Elements 13.1 - Missing Speed Button in Slideshow

  • 5
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • (Edited)
We're seeing that with the 13.1 upgrade the "Speed" pull-down menu when building a slideshow has disappeared! Would like to have that back! This is in Photoshop Elements 13, the Slideshow builder that's accessed through Organizer.

Here's a screenshot of what used to be there right before the 13.1 update, and then was gone right after.

https://www.flickr.com/photos/1327249...

(I can't get the screenshot to load, but here's the image at the link above. The Speed button is the bottom bar to the right of Preview)

Beverly Schulz
Photo of BEVERLY SCHULZ

BEVERLY SCHULZ

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 5
Photo of Eric Johnson

Eric Johnson

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I am also seeing this in Photoshop Elements 13.1 Organizer - the "Speed' menu option has disappeared for the slideshows:



Eric Johnson
Photo of Yves Girard

Yves Girard

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I am new to Premiere Elements and I have uncovered this problem just in reading the training material and watching the tutorials. Have you had any formal answers to this issue?
Photo of Eric Johnson

Eric Johnson

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Unfortunately, no, I've not had a reply or answer to this...

Eric
Photo of BEVERLY SCHULZ

BEVERLY SCHULZ

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
This continues to be a problem. No response from Adobe on this. The Adobe Photoshop Elements 13 Help menus show the speed button there and tell users to adjust with various options from the pop-up Speed menu, but it isn't there. We can only hope the issue is addressed in PSE 14!

If anyone has found a way to adjust the speed of a PSE Slideshow, I would be most interested in hearing about it. Thank you.