Elements 12 Freezes when using Brushes on MacOS 10.10

  • 5
  • Problem
  • Updated 5 years ago
  • (Edited)
Merged

This conversation has been merged. Please reference the main conversation: Elements: Brush/eraser hangs in Yosemite MacOS 10.10

Photoshop Elements V. 12 keeps freezing when I try and use brushes – any brush, even the default ones. I just downloaded the new Yosemite software for my Mac, so it might be compatibility issues too.
Photo of Carmen D

Carmen D

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 5 years ago

  • 5
Photo of David Carlson

David Carlson

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I have the same problem
Photo of David Carlson

David Carlson

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Started right after Yosemite was installed. I wonder if upgrade to 13 would fix it?
Photo of jessica nelson

jessica nelson

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Ugh me too! Same, just updated to Yosemite
Photo of Michael Heinz

Michael Heinz

  • 13 Posts
  • 3 Reply Likes
Ditto. I reported this in another topic, but was brushed off by the moderator.

I still have PSE10 installed and that seemed to work.
Photo of Michael Heinz

Michael Heinz

  • 13 Posts
  • 3 Reply Likes
See

http://feedback.photoshop.com/photosh...

Adobe has known about this for months but has ignored it.
Photo of Chris Cox

Chris Cox

  • 20280 Posts
  • 843 Reply Likes
Did you report the problem to Apple, so Apple could investigate and fix the issue in the OS?
Photo of Michael Heinz

Michael Heinz

  • 13 Posts
  • 3 Reply Likes
Yes. Being a professional software engineer for 25 years now, I'm used to reporting interactions like this to both parties so they can work together.
Photo of jessica nelson

jessica nelson

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Great. that seems helpful. I only updated to Yosemite because my PSE12 was shutting down every time i tried to save anything and no one from Adobe would help me fix that either.
Photo of Michael Heinz

Michael Heinz

  • 13 Posts
  • 3 Reply Likes
I just got a comment on the Apple forums that PSE13 appears to work fine with 10.10.
Photo of Anwesha

Anwesha, Employee

  • 72 Posts
  • 8 Reply Likes
Hi All,

Please try using mouse instead of track pad and see if your issue is resolved.
Just to add, PSE 13 works fine on Yosemite.

Thanks!!

This conversation is no longer open for comments or replies.