Lightroom Classic: Photos don't show up in grid view on startup

  • 3
  • Problem
  • Updated 1 year ago
  • Acknowledged
  • (Edited)
I sometimes apply a filter combination of Flagged/Unflagged (so excluding rejected pics) and a red color label, using a custom color label set. When this filter was active on quitting Lightroom, the grid view stays empty when I start up Lightroom and only after doing some action (switching to a different folder and going back, changing the filter and undo the change) the photos show up like they should. If I also filter on the white color label (which isn't included in the custom color label set) the photos show up immediately on opening Lightroom.

Library filter options: Lock Filters and Remember Each Source's Filter Separately are active. Lightroom version 7.3.1 on macOS High Sierra 10.13.4.
Photo of Ad Dieleman

Ad Dieleman

  • 53 Posts
  • 3 Reply Likes
  • annoyed

Posted 2 years ago

  • 3
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 6682 Posts
  • 1505 Reply Likes
Official Response
I can duplicate this Ad, and agree it is a bug. I will log it with the team. Thanks for reporting it!
Photo of Ronald Byram

Ronald Byram

  • 155 Posts
  • 19 Reply Likes
I concur. I have the same problem. I sometime find the flag on and have to turn off to see pictures. Windows 10
(Edited)
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 6682 Posts
  • 1505 Reply Likes
I can no longer reproduce this issue. Can either of you?
Photo of Ad Dieleman

Ad Dieleman

  • 53 Posts
  • 3 Reply Likes
Yes, still the same for me as described in my initial post.
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 6682 Posts
  • 1505 Reply Likes
Ad, have you updated to 7.4 (Verify by going to Help>System Info...)
Photo of Ad Dieleman

Ad Dieleman

  • 53 Posts
  • 3 Reply Likes
Thought so:
(Edited)
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 6682 Posts
  • 1505 Reply Likes
Ad, 

Is it possible for you to get me a copy of your catalog that exhibits this issue?
Photo of Ad Dieleman

Ad Dieleman

  • 53 Posts
  • 3 Reply Likes
Sure, you can find it here. Please confirm when you have downloaded it, I'll remove it from the download location. Hope this helps.
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 6682 Posts
  • 1505 Reply Likes
Confirmed. You can pull it back off now. 
Photo of Ad Dieleman

Ad Dieleman

  • 53 Posts
  • 3 Reply Likes
Thanks for a quick follow-up!
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 6682 Posts
  • 1505 Reply Likes
Ad, have you updated to Lightroom CC 8.0? Are you still seeing the issue?
Photo of Ad Dieleman

Ad Dieleman

  • 53 Posts
  • 3 Reply Likes
Yes Rikk, I updated to 8.0 some time ago and the issue is still there.