Photoshop CC 2018: Opening brush panel is slower than ever

  • 1
  • Problem
  • Updated 11 months ago
  • Solved
  • (Edited)
Opening the brush palette with right button (pen button) is slower than ever for me. This menu has always been pretty slow though, but in cc 2018 its slower than ever before. It almost feel like this menu needs to be loaded with the brushes every time you hit the button. But, I tried deleting all the brushes in my palette and its still pretty slow. I mean, it doesn't take more than a second, but a menu like that should stay in ram and open instantly all the time. Its used constantly (!) if you are an artist painting and swapping brushes, and it really breaks the workflow waiting for it to open all the time.
Photo of joachim barrum

joachim barrum

  • 108 Posts
  • 13 Reply Likes
  • frustraded

Posted 11 months ago

  • 1
Photo of Mike Shaw

Mike Shaw, Employee

  • 79 Posts
  • 53 Reply Likes
I have not been able to reproduce this issue here yet. Can you share a screen shot with the context menu up? Want to make sure I have similar view settings and number of brushes.
Photo of Mario Viskonty

Mario Viskonty

  • 19 Posts
  • 2 Reply Likes
Probably it's relate to my case that about 16 bit brush tips. I have the same issue too. I made video. 

 I could not display a click on the video, but I believe you can recognize it. Tiny black corner appears right at the click moment.
(Edited)
Photo of joachim barrum

joachim barrum

  • 108 Posts
  • 13 Reply Likes
Yeah that s exactly what I experience as well!! Maybe its the 3D brushes thats causing it, going to delete all mine for sure.  ANyway, definately something Adobe should be able to investigate now. Thanks for sharing. 
(Edited)
Photo of Mario Viskonty

Mario Viskonty

  • 19 Posts
  • 2 Reply Likes
Maybe I should give you the brushes pack for reproduce this problem? Probably it's should be specific 16 bit brushes, not any.
Photo of joachim barrum

joachim barrum

  • 108 Posts
  • 13 Reply Likes
After I rebooted it became much better. So I need to instigate what causes this and see if it reappear. 

I'll make a video if I experience it more. 

Thanks
(Edited)