Lightroom: Latitude/longitude search wildly inaccurate in Map module

  • 14
  • Problem
  • Updated 11 months ago
  • Solved
  • (Edited)

Lightroom 4 beta seems great so far (I'm an LR3 user), but the maps feature (which I'm most excited about) exhibits perplexing behaviour when searching for a specific lat/long in non-urban areas.

Repro steps:

  1. Paste the following lat/long (-27.033813,153.465791) into the UI and search. Google maps places 2 markers on the map:

  2. a green arrow showing the actual position (a helipad on Moreton Island, Australia)

  3. a red blob showing the nearest house (in a resort on the same island but 18 kilometres away).

  4. Paste the same lat/long into the Lightroom 4 beta "maps" module search and note that LR4beta is treating the nearest house as the result, not the actual lat/long (i.e. the helipad).

Note that repeating these steps for an urban lat/long (e.g. the position of your house) produces very accurate results.

This may be a limitation with the google maps API, but it is an unexpected (and unwanted behaviour). Entering a lat/long should take you to that spot, not to some house in the 'nearest' town (which in australia can be a few hours drive away).
Photo of jaysenmarais


  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
  • worried

Posted 6 years ago

  • 14
Photo of Benjamin Warde

Benjamin Warde, Employee

  • 483 Posts
  • 70 Reply Likes
Official Response
I'm not able to reproduce this issue using the coordinates from the original poster (Lightroom correctly places me at the helicopter pad). I am, however, able to reproduce the bug using the coordinates from Styrbjörn (Lightroom and Google maps produce different results).

I'll report this issue to the engineers. In the meantime, let's just cross our fingers and hope that Lewis's readers are smart enough to stay out of moving traffic, no matter what we may suggest. ;-)