Elements 10: Doesn't start anymore

  • 1
  • Problem
  • Updated 10 months ago
  • (Edited)
My Photoshop Elements Vs. 10 doesn't start anymore. I re-installed the program but it stops immediately after opening the app by clicking. Then it says there is unrepairable problem and the system has to be closed down. 
Photo of Markus Kreißl

Markus Kreißl

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 10 months ago

  • 1
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 14485 Posts
  • 1873 Reply Likes
What OS are you on? What happened between when it worked and it stopped working? Did you upgrade OSes?
Photo of Markus Kreißl

Markus Kreißl

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
My Mac systems runs with MacOS High Sierra V.10.13.1 - I didn't use PSE for a while but I wanted to start it again and then it says unrepairable system or hardware error :-(
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 14351 Posts
  • 1853 Reply Likes
Elements 10 is pretty old and wasn't designed to work on High Sierra. https://helpx.adobe.com/photoshop-elements/system-requirements.html
  • Mac OS X v10.5.8 through v10.7
Photo of Steve Lehman

Steve Lehman

  • 699 Posts
  • 84 Reply Likes
Marcus:  

Not to repeat Jeff's answer, but to support it, being a Windows engineer I know that sometimes these messages may not concern PSE, but may be about a file in your OS, especially if the OS is newer than PSE.  If you recently changed your OS it could be that the files in your OS isn't compatible, as I had heard from a few Mac users who blamed High Sierra and got help for that from Mac users.  

While waiting for help from Jeff and myself, maybe you can consult with your OS technician to see if there is a compatibility issue with PSE-10.  Obviously reinstalling your PSE should have resolve the problem so it may not be PSE.   

Steve Lehman, MCSE