Lightroom Classic: Error using a plugin: an internal error has occurred: ?:0: attempt to compare number with nil

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 months ago
  • Not a Problem
  • (Edited)
Installed LrCC v.8.2.1 today.  I get the following message when trying to open a Plug In called Focus Points that worked fine before.  Have uninstalled and reinstalled the plugin but to no avail.
Message:
an internal error hasoccurred: ?:0: attempt to compare number with nil


Hope someone has an answer.  Thank you,  Tom
Photo of Thomas M OConnor

Thomas M OConnor

  • 34 Posts
  • 3 Reply Likes

Posted 2 months ago

  • 1
Photo of G0apher

G0apher, Employee

  • 81 Posts
  • 27 Reply Likes
Can you share a screenshot of Lightroom Classic System Info dialog and the status tab of the Plugin in Lightroom Plug-In Manager? That would help us investigate this further. Thanks.
Photo of Thomas M OConnor

Thomas M OConnor

  • 34 Posts
  • 3 Reply Likes
Yes, thank you.  Tom


Photo of Sunil Bhaskaran

Sunil Bhaskaran, Official Rep

  • 413 Posts
  • 147 Reply Likes
Tom,
I just installed the plugin in Lightroom Classic 8.2.1 on a Windows machine.
It's working fine.
What if you remove the plugin using Plugin Manager (File > Plugin Manager) and then install again?

Thanks,
Sunil
Photo of Thomas M OConnor

Thomas M OConnor

  • 34 Posts
  • 3 Reply Likes
Hello Sunil, Although I mention that I have already done as you suggested, I tried it again and this time it worked.  Thanks so much.  Tom
Photo of John R. Ellis

John R. Ellis, Champion

  • 4369 Posts
  • 1160 Reply Likes
Have you tried contacting the plugin developer directly?  See http://www.lightroomfocuspointsplugin.com/ and click on Contact. Usually the plugin developer will be able to diagnose problems quicker.
Photo of Thomas M OConnor

Thomas M OConnor

  • 34 Posts
  • 3 Reply Likes
Hello John.  Thanks for your help, but Sunil had the right answer.  I am trying to figure out how to mark this as Answered but cannot see how.

Thanks,
Tom
Photo of Sunil Bhaskaran

Sunil Bhaskaran, Official Rep

  • 413 Posts
  • 147 Reply Likes
Tom,
We are glad that it worked. In Lightroom Classic 8.2.1, we have not changed anything in the way plugin works.
If the issue happens again, please contact the plugin developer.
Also, please let us know the information you get.

Thanks,
Sunil