LR 5.5 - Camera RAW Cache settings reset non-stop

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 years ago
Lightroom doesn’t remember the folder path in Camera RAW Cache Settings section in File Handling tab in Preferences window. I want to set my own folder Camera Raw Cache and its maximum size but every time Lightroom sets default path (C:/Users/Name/AppData/Local/Adobe/CameraRaw/Cache/) and also maximum size as 1GB. When I set all the parameters Camera RAW Cache and click OK or switch between the tabs in Lightroom preferences window or restart Lightroom and I return to the File Handling tab all the data is reset to default. The same happens when I want to change the parameters Camera RAW Cache from Adobe Bridge and Photoshop.

Second question:
When I use DNG file format with Embed Fast Load Data option in the folder Camera RAW Cache the “DAT” files doesn’t appear. Is it connected with the use of Embed Fast Load Data option? When I use the original NEF files from my Nikon “DAT” files appear.

[Win 7 64-bit, LR 5.5, Web&Design CS6]
Photo of krzysztofoto

krzysztofoto

  • 21 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Steve Sprengel

Steve Sprengel, Champion

  • 2656 Posts
  • 341 Reply Likes
Try running Lightroom as Administrator and see if the preferences stick.

Try deleting the LR preferences file. The location is given, here:
http://helpx.adobe.com/lightroom/kb/p...
Photo of krzysztofoto

krzysztofoto

  • 21 Posts
  • 0 Reply Likes
Before I post here I reset Lightroom preferences and reinstal Lightroom. Nothing change. I use Lightroom as admin.
I think that is ACR problem itself: http://feedback.photoshop.com/photosh...

Problem occurs when I update Lightroom and ACR (5.5 and 8.5). Earlier everything works fine.
Photo of krzysztofoto

krzysztofoto

  • 21 Posts
  • 0 Reply Likes
I try downgrade Lightroom to version 5.4 and in this version the same problem occurs. Maybe I should try downgrade ACR to 8.4 but I don't know how to do this.
Photo of krzysztofoto

krzysztofoto

  • 21 Posts
  • 0 Reply Likes
Problem is solved!

I delete folder "C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\". Then I start Lightroom and I pick my own folder in Camera Raw Cache Settings, set 20GB size and click OK. Now everything works fine. Bridge and PS also fine.