LR 4.1 Stacks in collections bugged after Export as Catalog

  • 1
  • Problem
  • Updated 6 years ago
LR 4.1 Stacks in collections bugged after Export as Catalog
Lightroom 4.1, created stacks inside of a collection. Actually, a collection inside of a collection set, inside of a collection set inside of a collection set.
When clicking on the top level collection set, 540 images, 480 virtual copies, and export as a catalog everything exports properly with no errors.

When I open up the exported catalog, the stacks show up properly in the FOLDERS view but the stacks do not show up properly in the collections view.

The images show up as having the little indicators on the left/right showing that they are stacks, but there is no stack indicator showing the # of items in the upper left, and the S key does not open up the stack. However, clicking on the right-side indicator, OR clicking on where the number SHOULD be, does expand the stack.
When the stack expands, all of the images show as being image 0 in the stack, and each show as their own individual stack, but clicking on the left indicator or the stack number location closes the stack back down.

If I highlight the images, remove from the collection, return to the folder, add them back in to the collection they go back into the collection properly and unstacked. I can then restack them.

Have not had an opportunity to test this no other collections, but it happened on two exports from the same catalog,
Photo of Jeremy Pollack

Jeremy Pollack

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 6 years ago

  • 1

Be the first to post a reply!