LightRoom 5.7.1 does not render photos since upgrade to Windows 10

  • 1
  • Question
  • Updated 3 years ago
  • (Edited)
I just upgraded my PC to Windows 10. I am running Lightroom 5.7.1. I am unable to see photos in the lightroom catalogue - I just see a solid grey where the image is supposed to be. A right click and then Edit in Photoshop Elements will display the photo. How can this problem be fixed. System info pasted below....
Adapter #1: Vendor : 1002
Device : 6759
Subsystem : e181174b
Revision : 0
Video Memory : 1008
Adapter #2: Vendor : 1414
Device : 8c
Subsystem : 0
Revision : 0
Video Memory : 0
AudioDeviceIOBlockSize: 1024
AudioDeviceName: Speakers (Realtek High Definition Audio)
AudioDeviceNumberOfChannels: 2
AudioDeviceSampleRate: 44100
Build: Uninitialized
CardID: 26457
Direct2DEnabled: false
GPUDevice: D3D
MaxTexture2DSize: 8192
OGLEnabled: true
Renderer: AMD Radeon HD 6570
ShaderModel: 11.1
Vendor: AMD
VendorID: 4098
Version: 1002:6759:e181174b:0000
Photo of Lock P

Lock P

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 3813 Posts
  • 1263 Reply Likes
Recalibrate your monitor or at least reselect the correct monitor profile - it appears that the upgrade process selected a corrupted profile.
Photo of Lock P

Lock P

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
I can see images perfecty in Photoshop Elements but thumbnails and images just appear as solid grey in Lightroom since upgrade to Windows 10.

Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 3813 Posts
  • 1263 Reply Likes
Yes, that's exactly the symptoms I'd expect. You have a corrupted monitor profile.
Photo of Lock P

Lock P

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes