Lightroom: LR4 RC2 Differences in rendering in Library and Develop modules

  • 16
  • Problem
  • Updated 7 years ago
  • Solved
  • (Edited)
The rendering of a photo in develop is sometimes less saturated than it is in library.

To reproduce:

Select a CR2 file in library with loupe view on a second monitor.
Switch to develop, the saturation decreases slightly.
Switch to library and the saturation increases slightly.
Switch back to develop and the saturation remains the same
Move the contrast to 10 and then back to 0 and the saturation decreases.

A sequence of screen shots shows the effect.

Photo of Greg Hunt

Greg Hunt

  • 39 Posts
  • 4 Reply Likes

Posted 7 years ago

  • 16
Photo of Peter Heuchert

Peter Heuchert

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
With LR 4.1RC2 I noticed very different ( and wrong ) colors on my second monitor in the develop module.

The same monitor does display the pictures with correct colors and contrast in the manage module with loupe view.

I think I got this new "feature" with RC2. RC1 was ok if my memory does not foul me.

System: Windows 7 64Bit

Does anybody else did discover this behavior?

regards

Peter Heuchert

This reply was created from a merged topic originally titled
Lightroom 4.1RC2 wrong colors on second monitor in develop module.
Photo of Denis Melnik

Denis Melnik

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Lightroom 4.1 Have Problem. in the Second Monitor view mode lost rgb profile

This reply was created from a merged topic originally titled
Lightroom 4.1 Have Problem color profile.
Photo of Q.

Q.

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Since it is solved, what is the solution ? Could anyone share it with the likes of us ? :)
Photo of Bartek Podkowa

Bartek Podkowa

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
I expect that "Solved" means that the solution is the internal fix that will be distributed with the next release (either RC3) or final 4.1 - it's only my own interpretation.
Photo of Dorin Nicolaescu-Musteață

Dorin Nicolaescu-Musteață, Champion

  • 703 Posts
  • 39 Reply Likes
Exactly.
Photo of Morris Taub

Morris Taub

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
my solution/fix...i got rid of rc2 and went back to rc1 with a little help from victoria brampton...well, until the updates arrive with fixes...

http://www.lightroomforums.net/showth...
Photo of Matthew Kieffer

Matthew Kieffer

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
This is unsatisfactory Adobe. I am not a happy camper. I use 2 displays for my workflow. FIX THIS and GET IT TO US ASAP. Fix the gallery export, slow response of sliders, slow performance in general, etc. You are costing me a lot of time and money. Get it together, please.
Photo of David Williams

David Williams

  • 6 Posts
  • 1 Reply Like
Official Response
It looks like this issue has now been resolved with the LR 4.1 release made generally available this evening.

Thanks!