LR4 Bug: Survey -> zoom = low res, wrong photo

  • 1
  • Problem
  • Updated 6 years ago
Please forgive me if this has already been reported. I tried doing a search first, but didn't see anything similar. (I am a new user to this forum)

I have noticed a problem when using the survey view. I do a lot of sports photography and I often have many similar shots taken in rapid succession to choose from. I want to pick the sharpest photo. So, I will select 5 or 6 similar shots and view them in survey mode. Then, I press "z" to zoom into 1:1 preview. (Typically, I have already generated the previews in advance to save time).

Problem #1: Rather than display the actual 1:1 preview, it seems to be enlarging a thumbnail. The image on screen is blurry (I know the image is sharp from looking at it in the Develop module)

Problem #2: While still zoomed in from prob #1 above, when I move to the next selected photo (by rating, rejecting, or simply pressing the right arrow), the image displayed does not change. In the filmstrip, I can see that the next photo is selected, but the main image still shows the previous shot. When I press "z" again, it will momentarily show the correct photo before zooming back out to the regular survey view.

My workaround for now is to use the Loupe view instead of Survey, but I really miss the convenience of having just the selected photos on screen and being able to quickly zoom in and check sharpness.

I have screen captures showing these 2 problems step-by-step. Let me know if you need them. Thanks and I hope you can get it fixed soon! -Kyle
Photo of Kyle Bailey

Kyle Bailey

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 6 years ago

  • 1

Be the first to post a reply!