Lightroom CC 2015.2: Release stops working when going to map mode on Windows 10

  • 2
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • Solved
  • (Edited)
Every time I switch from library mode to map mode a error message pops up telling me that

"Adobe Photoshop Lightroom has stopped working. A problem caused the program to stop working. Windows will close the program and notify you if a solution is available". Close program.

To continue I have to shut down LR and restart. Any help / advice appreciated. Thanks.

System info -

Lightroom version: CC 2015.2 [ 1044713 ]
License: Creative Cloud
Operating system: Windows 10
Version: 10.0
Application architecture: x64
System architecture: x64
Logical processor count: 4
Processor speed: 2.4 GHz
Built-in memory: 15567.2 MB
Real memory available to Lightroom: 15567.2 MB
Real memory used by Lightroom: 585.0 MB (3.7%)
Virtual memory used by Lightroom: 539.8 MB
Memory cache size: 52.0 MB
Maximum thread count used by Camera Raw: 4
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX
System DPI setting: 96 DPI
Desktop composition enabled: Yes
Displays: 1) 1680x1050
Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

Graphics Processor Info:
AMD Radeon HD 8650G

Check OpenGL support: Passed
Vendor: ATI Technologies Inc.
Version: 3.3.13399 Core Profile Context 15.201.1151.0
Renderer: AMD Radeon HD 8650G
LanguageVersion: 4.40

Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom
Library Path: C:\Users\Alex\Pictures\Lightroom\Lightroom Catalog.lrcat
Settings Folder: C:\Users\Alex\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

Installed Plugins:
1) Any Tag
2) Expojure
3) Flickr
4) Photo Upload

Config.lua flags: None

Adapter #1: Vendor : 1002
Device : 990b
Subsystem : 397c17aa
Revision : 0
Video Memory : 735
Adapter #2: Vendor : 1414
Device : 8c
Subsystem : 0
Revision : 0
Video Memory : 0
AudioDeviceIOBlockSize: 1024
AudioDeviceName: Speakers (Conexant SmartAudio HD)
AudioDeviceNumberOfChannels: 2
AudioDeviceSampleRate: 44100
Build: Uninitialized
Direct2DEnabled: false
GPUDevice: not available
OGLEnabled: true
Photo of monaxle

monaxle

  • 13 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 3 years ago

  • 2
Photo of Simon Chen

Simon Chen, Principal Computer Scientist

  • 1385 Posts
  • 413 Reply Likes
Official Response
Can you guys confirm that maps and web modules works fine in Lr 6.1.1 for you without crashes on Windows?
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 13977 Posts
  • 1666 Reply Likes
Official Response
This issue should be corrected by the Lightroom CC 2015.3/6.3 which is available today.

Details here: http://blogs.adobe.com/lightroomjourn...