Lightroom: Epson XP-750 only printing part of the picture

  • 1
  • Problem
  • Updated 5 years ago
  • Solved
My Epson XP-750 does only print one quater of a page from Lightroom 4.4. OS is Win 8.1 64bit. Export the picture to jpeg and print from windows native photo viewer works just great. Have tried Epson driver 7.01 (win 7) & 7.02 but it make no sense.
Photo of lars altergard

lars altergard

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 5 years ago

  • 1
Photo of stuartpeckphoto

stuartpeckphoto

  • 226 Posts
  • 2 Reply Likes
From the print module?

Have you tried other presets, do they print in the same way?
Photo of lars altergard

lars altergard

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
Yes, from the print module.
Yes, I have tried other presets as well. Also created new from scratch.
Photo of stuartpeckphoto

stuartpeckphoto

  • 226 Posts
  • 2 Reply Likes
Have you checked you page set up from within LR?
Photo of lars altergard

lars altergard

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
Hi Stuart, seems like it has something to do with the Photo RPM (Max dpi) setting in the page setup. Sorry for the swedish version of screenshot. It work when I step back to Photo only quality.
Color management still by printer. Have to test with ICM as well and color mgmt by LR

Photo of lars altergard

lars altergard

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
More results from testing. I cannot print anything without getting a print error message. Most prints are printed non completed. Best looking is with settings: Color Controll: Epson Std. Color management by printer. Rather large border. Borderless is not possible.
I guess windows create a log from the printer with a more detailed error information. The message is "Error - sent to printer". Could it be some network related issue?Printer is on the network via an Asus router. But printing of docs & pictures works well from non LR apps. LR is rather advanced and may require more communication with the printer!?!?

Photo of lars altergard

lars altergard

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
Hi again,

after many hours of testing and search I stumble upon an article on Epson's uk site about how to change the printer port setting. It guided me how to install EpsonNet print and voila! Link below.
I find it very frustrated that the wizard Epson have didn't install this when I choosed the network option. It was also a bit tricky to find the driver....
Now it works as expected some days ago ;-)

http://www.epson.co.uk/gb/en/viewcon/...
http://www.epson.com.sg/EpsonNet/001_...
Photo of stuartpeckphoto

stuartpeckphoto

  • 226 Posts
  • 2 Reply Likes
Glad to hear you got it sorted