Lightroom: Auto advance when flagging no longer works

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
  • Solved
  • (Edited)
Lightroom:Auto advance:When editing I use the short cut keys when flagging an image (ctrl. + up or down arrow keys) auto advance is set to on, but no longer works.did this change in version 3.4? Auto advance works if I hit the "P" key or the "x " key. on its own. thanks
Photo of David Jones

David Jones

  • 54 Posts
  • 5 Reply Likes
  • confused

Posted 8 years ago

  • 1
Photo of Beat Gossweiler

Beat Gossweiler

  • 238 Posts
  • 39 Reply Likes
Ctrl+Up/Dn does not auto advance for me neither in LR2.7 nor in LR3.3, neither on WinXP SP3 nor on Win7 64-Bit. P or X do auto advance.

Beat
Photo of David Jones

David Jones

  • 54 Posts
  • 5 Reply Likes
Thanks Beat,
I thought LR had auto advance with the shortcut ctrl +up or down arrow keys...but I was using a work around.....
I was using a filter to show just the undecided flags, that way when I gave a pick either pick or rejected it would advance. But, I got to tell you that is a pain! have to always remember to select that flag then to remember to shut off when done editing!
LR please add auto advance to flagged shortcut....thanks
Photo of Lee Jay

Lee Jay

  • 990 Posts
  • 137 Reply Likes
You know, I'm not sure this makes sense. This short cut is incremental. You might have to hit it more than once to get to the selection you want. That means auto advance wouldn't work. It does work for PUX.
Photo of David Jones

David Jones

  • 54 Posts
  • 5 Reply Likes
Lee that is true...thanks, I thought it was a good idea, not so much now
Photo of TK

TK

  • 531 Posts
  • 120 Reply Likes
Theoretically, LR could know that the final selection had been made by checking the status of the Ctrl key. Only if the latter is released, auto advance should come into effect. Not saying this solves all issues. Just an idea.
Photo of Benjamin Warde

Benjamin Warde, Employee

  • 486 Posts
  • 77 Reply Likes
Hi David,

Sounds like a bug to me. I've written the issue up in our bug database.

Thanks,
Ben
Photo of David Jones

David Jones

  • 54 Posts
  • 5 Reply Likes
Ben Thank you!
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 15586 Posts
  • 2345 Reply Likes
Official Response
This was fixed in Lightroom 4 and later.