Lightroom 5.2 bugs

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 years ago
I am infuriated that Adobe would sell a product with so many bugs. I've created a running list as I can't invest critical work time in finding solutions one-by-one (if there are any). I check my version Help -> Check for Updates -> Your software is up to date. No updates are available at this time.

Windows 7 64-bit / 8 GB / Lightroom 5.2


Undo (ctrl+z) stops working and applies a random preset: viewing menu Edit -> Undo shows it's checked but doesn't match behavior. Have to exit LR and restart it. Also in LR4.

Develop Module: selected image being edited is not the one showing in Navigator; have to click thumbnail in bottom strip to get it to match the image being worked on.

Develop Module: selection info errors: image info/image selected is ... 1551-E.PSD, toolbar at bottom says 1 selected / ...1490.NEF and, image showing in Navigator is a completely different image altogether.

Auto-advance randomly keeps turning itself on after turning it off

Spot Removal Heal/Clone doesn't always work, will not remove spot. Even at 100% opacity it will leave a 'ghost' of the area to be removed.

Keywords: Removing a keyword = ERROR random (used Purge Unused Keywords to delete) - "Unexpected Error performing command: performCommandDesc ..."

Adjustment Brush Flow - I keep brush A flow set to 100 and it randomly sets itself to 10

Mask Overlay is OFF yet it still shows the overlay, have to check and uncheck the box or deselect the brush
Photo of Ilona Berzups

Ilona Berzups

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 13637 Posts
  • 1552 Reply Likes
Adjustment flow is controlled by the number keys if the brush is selected. If you click "1" the flow will be set to 10%. That could explain that issue.