Lightroom 4.1 - very slow behaviour of Keyword Sets

  • 1
  • Problem
  • Updated 6 years ago
Hi peeps,

The behaviour of Keyword sets is icnredibly slow

Here's the problem:

1] I can add some keywords to a photo from a keyword set. The keywords in the Keyword Set become Highlighted.

2] I then select the next photo and but takes about 4 to 5 seconds for the highlighted keywords in the set to become unhighlighted so I can click on them again to add them to the next photo.

3] this is HIGHLY ANNOYING

I have a photoshoot of 2,500 photos to keyword.
Photo of John Spacey

John Spacey

  • 101 Posts
  • 20 Reply Likes
  • frustrated with this

Posted 6 years ago

  • 1
Photo of John Spacey

John Spacey

  • 101 Posts
  • 20 Reply Likes
OK, I've found some interesting behaviour here. It seems the actual selection of photos lengthens the time it takes to unhighlight keywords in the Keyword Set.

try this:

1] In grid view select a photo

2] add about 3 keywords from a keyword set

3] immediately start clicking on other photos to select them and keep doing so

4] If I do that here the keywords highlighted in the Keyword Set that were added to the original photo never get unhighlighted until I stop clicking to select other photos.

When I do eventually stop clicking to select photos, it takes a few seconds for the highlighted keywords in the keyword set to become unhighlighted and available for use again.

One word .... ARRRGHHHH!!!!

Anyway at least I've narrowed down errant behaviour for this bug