Lightroom 4.1 RC2: Artefacts when using shadows, clarity and image warp (lens corrections)

  • 11
  • Problem
  • Updated 6 years ago
  • Solved
Just to make this into an "official" problem: There are strange artefacts when using shadows, clarity and image warp (lens corrections).

Details here:
http://forums.adobe.com/thread/997568...
http://forums.adobe.com/thread/995958...

Also applies to ACR 6.7 final, which shows the same artefacts for LR-images edited in Photoshop (rendering using photoshop's ACR).

P.S. May be related to http://feedback.photoshop.com/photosh... but I think they are two different/distinct problems (however, both seem to be introduced with changes in clarity in RC2).
Photo of LRuserXY

LRuserXY

  • 426 Posts
  • 41 Reply Likes

Posted 7 years ago

  • 11
Photo of raffi cherbedjian

raffi cherbedjian

  • 7 Posts
  • 0 Reply Likes
When activating lens profile correction and when i change my process from 2010 to 2012 and using the shadow recovery slider above +20 :
the black area close to white area are becoming jagged and stripped whithin the black area around the white
eg .A white texte on a black surface

My Camera is Nikon, and this apend for any camera i had



This reply was created from a merged topic originally titled
ACR: Jagged edge from process 2010 to 2012 with lens profile correction.
Photo of Betty Hicks

Betty Hicks

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
This issue is going to be hard to explain but I will give it a shot. I recently upgraded to Lightroom 4.3. After making adjustments to a photograph in Lightroom, I press CMD+E to open the photo in Photoshop. But when the photo opens, it has weird artifacts along the edges of the subjects within the photo. So, alternatively, I export the photo to my desktop and then open it with Photoshop. When it opens, the artifacts aren't there. The artifacts are only there when I use the 'Photo>Edit In' command within Lightroom. When viewing the photos in Lightroom, the artifacts are not present. I am using Lightroom 4.3, Camera Raw 7.3, and Photoshop CS5.1. The artifacts can be seen on the sleeve in the uploaded photo..

This reply was created from a merged topic originally titled
Weird Color Artifacts.
Photo of Dorin Nicolaescu-Musteață

Dorin Nicolaescu-Musteață, Champion

  • 703 Posts
  • 39 Reply Likes
This bug has been introduced in ACR 6.7 and the release candidates of 7.1 and LR 4.1. The bug has been subsequently fixed in 7.1/4.1 final, but will never be solved in 6.7.

So, you only option is to render using Lightroom when prompted. If you don't get this prompt when hitting Ctrl+E, reset your warning suppressions in Prefs->General->Reste all warning dialogs.
Photo of Betty Hicks

Betty Hicks

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
The 'render using Lightroom' option worked. Thank you for your help. I just spent a couple weeks cloning that crap out of 200 photos. That was a real pain. Again thanks for taking the time to help me.