Lightroom: Slideshow Export as JPG text overlay issue

  • 2
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • Solved
  • (Edited)
I am running the latest version of Lightroom CC (2015). I have a workflow whereby I export JPEG files from the Slideshow module, with text overlay '©[creator]'. Each picture has a different name entered in the creator field in the library module. The overlay '©[creator]' previews correctly in the slideshow, but on export the actual [creator] of the last file is shown on ALL the files.

The only workaround I can find is to export one file at a time, which is hardly a time saver.

Is this a known bug? Is there a solution?
Photo of Stephen Anderson-Lindsay

Stephen Anderson-Lindsay

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 2
Photo of D LMST

D LMST

  • 5 Posts
  • 2 Reply Likes
I am having the exact same problem with Lightroom 6 and text overlays when pulling headline text. Your problem was reported 11 months ago. When will there be a fix? Undoubtedly this is a bug.
(Edited)
Photo of D LMST

D LMST

  • 5 Posts
  • 2 Reply Likes
This reply was created from a merged topic originally titled LR6 slideshow export as jpg STILL not working properly with text overlay.

I'm disappointed that this known issue STILL hasn't been fixed. (See post 11 months ago!). This feature functioned in LR5.7 but does not in LR6. Had I been aware of this issue I wouldn't have purchased LR6. Please, fix this problem.
Photo of Smit K

Smit K, Employee

  • 259 Posts
  • 133 Reply Likes
Hi Stephen

Could you confirm if you are facing this with Lightroom CC 2015.7?

Also, could you share your OS details?
Photo of D LMST

D LMST

  • 5 Posts
  • 2 Reply Likes
Hi, yes. My OS is Mac OS X El Capitan (version 10.11.6).

I appreciate your help.
Photo of Smit K

Smit K, Employee

  • 259 Posts
  • 133 Reply Likes
Could you send me screenshot of your Help-->System Info inside of Lightroom?

Thanks,
Smit
Photo of Smit K

Smit K, Employee

  • 259 Posts
  • 133 Reply Likes
Official Response
Hi,

We have updated and fixed a lot around Slideshow in Lightroom 6.8/2015.8.

Could you update and give it a try?

Thanks,
Smit Keniya
Adobe Lightroom Team
Photo of D LMST

D LMST

  • 5 Posts
  • 2 Reply Likes
Hi! I performed the update you suggested I try. I'm delighted to tell you that you fixed the issue I was having! Thank you so much!!! You all are the best!
Photo of Smit K

Smit K, Employee

  • 259 Posts
  • 133 Reply Likes
Thanks a lot for confirming! We are glad 6.8 fixed your issue.