Lightroom: Printing problem with MacOS High Sierra (Epson)

  • 2
  • Problem
  • Updated 5 months ago
  • (Edited)
When printing with Epson SC P600 on A3+ the margins and colours are mixed. If I print on smaller size paper problem is gone.
Photo of jonathan herman

jonathan herman

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 6 months ago

  • 2
Photo of Ganesh

Ganesh, Lightroom Engineer

  • 33 Posts
  • 17 Reply Likes
Hi Jonathan,

Is the problem specific to "macOS High Sierra" only? In other words you do not see this problem in previous versions of mac OS.


Thanks,
Ganesh
Photo of jonathan herman

jonathan herman

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi Ganesh,

I think this is specific to High Sierra because I never had this problem before. I eventually (after wasting 4 sheets of expensive paper and lots of ink) printed through Photoshop. No problem there.

The whole adobe package is quite buggy with High Sierra. Takes ages to start Lightroom and photoshop, even with my maxed out 2017 MacBook Pro.

Would be great to see this all disappear in the next update. I have an important shoot next week, hoping the software pulls through.

Jonathan
Photo of Stephen Shankland

Stephen Shankland

  • 79 Posts
  • 12 Reply Likes
I am completely unable to print from my Epson WF-3620 printer anymore. I don't print often but it used to work and now it doesn't. I can't specifically tie it to High Sierra update but it's possible. I export a file and print it with other software that works fine. The "Print" option is totally grayed out for me.
Photo of Sabine Vogt

Sabine Vogt

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I have problems with my Epson R3000 and Lightroom. Since I updated to High Sierra my print presets don't work properly and it's impossible to change from portrait format to landscape format. My black and white prints have a green colour cast too. With Sierra everything worked fine but with High Sierra it doesn't. I do hope there will soon be a bug fix for this.
Photo of LEE PROHOFSKY

LEE PROHOFSKY

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
I am also having this problem with my landscape presets switching over to portrait when printing. I had to use a portrait preset to get it to work and just contented myself with looking at the image sideways in the print module and turning off my watermark.
Photo of Tom Evans

Tom Evans

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Exactly the same - Epson PC-600/Lightroom/Photoshop/ - mostly printing on A3+ Hahnemuhle PhotoRag. Landscape format print settings do not work, however you set page orientation.
Once you realise this, ditch the landscape portrait setting and accept previewing at 90 degrees for landscape shots, it ceases to be expensive - just incredibly irritating. 
I've also found communication between computer and printer (NOT wireless) has become much slower.
Photo of jonathan herman

jonathan herman

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
I solved it by exporting to photoshop and printing from there.
Photo of Tom Evans

Tom Evans

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
That's a practical work round - but it would be nice not to have to add another step in the workflow...
Photo of jonathan herman

jonathan herman

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Couldn’t agree more