Lightroom for mobile (iOS/iPad): Won’t copy link

  • 2
  • Problem
  • Updated 2 months ago
  • Acknowledged
  • (Edited)
When I share an album and tap the link it opens and displays everything correctly in the browser, so no problem sharing. When I tap the clipboard icon it doesn’t copy the short URL for giving out to people.Running iPad Pro 11 inch
Photo of Daniel Lee

Daniel Lee

  • 20 Posts
  • 4 Reply Likes

Posted 2 months ago

  • 2
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 5782 Posts
  • 1254 Reply Likes
Daniel,

It appears to be working for me. When I tap the Clipboard icon, the iOS share dialog appears with one of the buttons being Copy.  I hit copy, go to a browser and it pastes as expected.

Do you get the iOS dialog when you tap on the Clipboard?
Photo of Daniel Lee

Daniel Lee

  • 20 Posts
  • 4 Reply Likes
I don’t, nothing happens when I tap it, also this morning I updated to latest public iOS version and its still the same. Tapping the link will open the browser.
Photo of Daniel Lee

Daniel Lee

  • 20 Posts
  • 4 Reply Likes
It works in landscape orientation (never tried it until now) but won’t work in portrait orientation, can you confirm that’s normal?

Edit:
I know the touchscreen is registering those areas. Because if I touch once in portrait, then if I do nothing and rotate into landscape orientation the share dialog will appear. If I rotate back into portrait orientation the share dialog will reappear after rotating. But if I close it and try it no matter how many times I touch the clipboard in portrait orientation, it will never show up unless I rotate.
(Edited)
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 5782 Posts
  • 1254 Reply Likes
I can see that on Portrait mode as well. I would call that a bug and will file one with the team.  For now, your workaround will be to use Landscape mode to get the link copied. 

Thanks for reporting.