Lightroom Mobile: Error T20200121

  • 8
  • Problem
  • Updated 1 day ago
  • Acknowledged
Hi! I have the same error with code T20200121 and my mobile LR version is the latest - 5.2.2. I’m using iPhone XS, iOS version 13.3.1

Note: This conversation was created from a reply on: Lightroom Mobile (iOS): "The photo failed to load" on iOS after sync from Classic....
Photo of Анна Никулина

Анна Никулина

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 4 months ago

  • 8
Photo of poetryfeedsthesoul

poetryfeedsthesoul

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I am having the EXACT same error code with the same number appear on my mobile version of Lightroom as well. The edits that I did on my desktop version are  not transferring over and the message "The photo failed to load" is showing up. Please help!
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 7538 Posts
  • 1727 Reply Likes
We have a fix coming for this in an upcoming release. Thanks for the reports.
(Edited)
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 7538 Posts
  • 1727 Reply Likes
An additional request from engineering:  Check if the images exist on Web (https://lightroom.adobe.com  and ping us if they don't. Additionally, please check to see if you have enough space on disk. 
Photo of Shubhankar Chakraborty

Shubhankar Chakraborty

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
It’s there online and I have enough disk space
Photo of François BOURDONCLE

François BOURDONCLE

  • 13 Posts
  • 2 Reply Likes
Same problem here even after yesterday's update (v. 5.2.4 34BCAC). The photo fails to load on my iPhone, ever after deleting the app and reloading it from the AppStore. However, the photo does show up on my iPad ;( Very frustrating. Can you help?
Photo of François BOURDONCLE

François BOURDONCLE

  • 13 Posts
  • 2 Reply Likes
BTW, modifying the photo on lightroom.adobe.com fixes the problem
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 7538 Posts
  • 1727 Reply Likes
@Francois, what type of modification did you do?
Photo of Ricardo Kleine

Ricardo Kleine

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I think any adjustment is enough to fix this behavior. Personally I had this problem when I applied masks in the desktop edition.
Photo of Ricardo Kleine

Ricardo Kleine

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Hello, the same problem happens here when I want to work with a duplicate. If I want to make a duplicate, I will have to do it on the desktop app, then open the lightroom via browser, edit the image and only after all this procedure will the photo be available in the mobile app for editing and download, otherwise it presents this error code . Weird! I'm using the latest versions of apps on iPad and Mac.
Photo of Shubhankar Chakraborty

Shubhankar Chakraborty

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
This reply was created from a merged topic originally titled I keep on getting the error T20200121 when I try and open an image that I have pr....

I can’t open an image on light room mobile which I previously edited on my light room PC
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 7538 Posts
  • 1727 Reply Likes
Updates to Lightroom Mobile for iOS were released last night that address this issue. Please download the latest update via the Apple App Store and install. Please let us know if you continue seeing the issue after updating to 5.2.3. Thank you for your patience!
Photo of Jonathan

Jonathan

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I’m having this issue too, even after updating to 5.2.3.
Photo of Taylor Stroble

Taylor Stroble

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Still having issues even with the new 5.2.3 update as well..
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 7538 Posts
  • 1727 Reply Likes
Can you both make sure that you've enabled Analytics in your app so we capture some information?  Settings>About Lightroom > Send Usage Info
Photo of Viktor Gíslason

Viktor Gíslason

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
I'm having the same problem. Analytics are enabled, I have version 5.2.3 and I have tried to delete the app and install again. Nothing works.
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 7538 Posts
  • 1727 Reply Likes
Please note that enabling Analytics allows us to discover what the issue might be - it is not a fix for the issue. We are still investigating.
Photo of Viktor Gíslason

Viktor Gíslason

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Thanks for answering! Looking forward for this problem to be solved :) 
Photo of Shubhankar Chakraborty

Shubhankar Chakraborty

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
I have updated the problem still persists
I have also turned on send user data
Thank you for you help
Photo of Viktor Gíslason

Viktor Gíslason

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Any news on this Rikk?
Photo of Wendi Fisher

Wendi Fisher

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I've been having this problem for what seems like ages. Any fixes yet? It's extremely inconvenient because I can't use a watermark from Lightroom CC on my mac. I can only save the image with my watermark from the mobile app. So when I can't load the image on the mobile app, there's no way to watermark it. 
Photo of Sándor Veres

Sándor Veres

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
It is still an issue, I am on the latest lightroom version.
Photo of Uberpesh

Uberpesh

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Still an issue, and my light room usage was already turned on.
Photo of Vincent

Vincent

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I had the same problem (latest version, plenty of space, ...).

For your information, I've uninstall Lightroom, and then reinstall Lightroom.
Now everything is working fine.
Photo of Viktor Gíslason

Viktor Gíslason

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Did you do it on your phone or the desktop? I tried to delete the app in my Iphone and then install again, didn't work :(
Photo of Vincent

Vincent

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I did it on my iPhone.

To be more precise, on my iPhone I opened "Settings" / "General" / "iPhone storage" / "Lightroom" and selected "Delete the App" from that screen. 

I don't know if it's exactly the same as deleting the app from the iPhone home 

Then reinstalled the app from the App Store.
Photo of Viktor Gíslason

Viktor Gíslason

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Oh men, still doesn't work. I don't understand what's going on...
Photo of Leah

Leah

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Hello there!

1.) I am getting the same error code on my Lightroom app and the edits I have made on my computer are not showing up on the app.

2.) Additionally, when I try to export the same photos to a shareable link to send to my client, the edits are not showing up in the online gallery either.
Photo of Frederic

Frederic

  • 1 Post
  • 1 Reply Like
Any news here? I am still facing this issue on single pictures within my library. Unfortunate addition: When I want to export a couple of images (for example 100) and there is 1 buggy image showing the error in between, Lightroom is not able to finish the export for all others. I first have to identify the corrupted one and deselect it. In the online cloud all images are still available as usual.
(Edited)
Photo of François BOURDONCLE

François BOURDONCLE

  • 13 Posts
  • 2 Reply Likes
Same issue, latest versions of all Adobe software desktop and mobile. I have two versions of LR desktop running on two different macs. It looks as if it you edit a photo on one mac (actually, a duplicate), and then edit the same duplicate on another Mac, then the error occurs, and the only way to resolve the "conflict" (although there is none), is to edit the photo on "lightroom.adobe.com", which fixes the problem. This is REALLY annoying as fixing this problem for tens of photos is extremely frustrating and time-consuming.
(Edited)
Photo of Wendi Fisher

Wendi Fisher

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Same issue, but only for random photos. 99% of my photos will load in the Lightroom CC mobile app, but a few will not. This has been a problem for FOREVER. When is there going to be a fix for it? I have also noticed that the problem is worse when I have both my mobile app open and Lightroom open on my home computer. Sometimes pics will not sync, instead they just randomly disappear, making me have to re-edit them again. 

I have uninstalled and reinstalled the latest version of the mobile app. I have no problem syncing photos on my mac, just my iphone 7. 
(Edited)
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 7538 Posts
  • 1727 Reply Likes
Greetings, 

For those of you still experiencing this error. If you sign out of the app and then sign back in does the error clear?
Photo of Wendi Fisher

Wendi Fisher

  • 6 Posts
  • 1 Reply Like
No, signing out doesn’t clear the error. I’ve even uninstalled and reinstalled the app and that didn’t work either.
Photo of Leah

Leah

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Nope. Doesn't work. I am receiving this error message on about 25% of the photos in my library. 
Photo of Oded Davidov

Oded Davidov

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Doesn't work...
Photo of Wendi Fisher

Wendi Fisher

  • 6 Posts
  • 1 Reply Like
I have figured out that I only get the error on photos that I have "duplicated" on Lightroom on my desktop. I typically duplicate photos I want to edit so that I have an Instagram 1x1 version and then a printable 5x7 version. The only work around I've found is that I have to to save the duplicated photos to my desktop, import them into my Apple photo library, then from Lightroom mobile I have to upload them from my Apple library, add my watermark, then save them back to my Apple photo library. This is extremely annoying and time consuming.
Photo of Oded Davidov

Oded Davidov

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
I think I managed to narrow down which photos this seems to  happen to.

This happens only to photos on which I used a preset which has 2 or more linear gradient filters. It might be other types of local adjustments, but I haven't checked.

  • The moment I loaded the attached preset (which has those) the picture stopped being shared correctly and started showing the T20200121 error.
  • I then undid the preset and made other manual adjustments - it went back to showing up ok on other devices.
  • To see if that was preset-related or something to do with the gradients I then manually applied 1 gradient filter - showed up ok.
  • Added another gradient filter - error T20200121.
  • Removed that gradient filter and remained with only one - shows up ok.
  • Removed THAT gradient filter - still ok.

So it sure seems like the second gradient messed things up.

Hopefully that could somehow help narrow down the issue and create a fix.

Here's the offending preset:
https://www.dropbox.com/s/urxcfg4qy2swj7r/problem%20preset.xmp?dl=0

Thanks!
Oded.

(Edited)
Photo of Wendi Fisher

Wendi Fisher

  • 6 Posts
  • 1 Reply Like
I’m not using any presets and it’s still happening to me.
Photo of Oded Davidov

Oded Davidov

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Are you using 2 or more linear gradient filters (regardless of presets)?
Photo of Wendi Fisher

Wendi Fisher

  • 6 Posts
  • 1 Reply Like
Nope.
Photo of Ash Lark

Ash Lark

  • 1 Post
  • 1 Reply Like
I had this error but it was resolved after I signed out of Lightroom on all devices - 2x iPhones, 1 laptop and 1x iPad. I think 1 device was stuck in 'edit' mode on the image, which wouldn't let me edit the image on another device. Hope this works for everyone!
Photo of Alex Swan

Alex Swan

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
that worked! thanks Ash
Photo of Wendi Fisher

Wendi Fisher

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
Ugh, it didn’t work for me. Glad some people are finding fixes though!
Photo of Alex Swan

Alex Swan

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
for me personally I had to go through 3 photos in a stack on desktop, make sure they were no longer in edit mode, then wait for the cloud icon on the top right to finish. then when opening on mobile it seemed to fix it. good luck!
Photo of Alex Swan

Alex Swan

  • 11 Posts
  • 1 Reply Like
still getting the issue even after force closing and reopening. this is on v 5.2.5


Photo of Nina Kirienko

Nina Kirienko

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Photo of François BOURDONCLE

François BOURDONCLE

  • 13 Posts
  • 2 Reply Likes
Yes, the problem is still there after upgrading to today's version. The only way to fix the problem is to edit the photo on the Web. It then propagates to iOS again. Could you please fix this problem once and for all? And make it, you know, like a priority? It's juts do damned annoying.
(Edited)
Photo of Wendi Fisher

Wendi Fisher

  • 6 Posts
  • 1 Reply Like
Mine doesn’t even fix itself if I edit the photo in my desktop again. It’s so frustrating. I’m spending time to edit these photos and then they won’t even upload properly to Lightroom mobile. Please fix this!
(Edited)
Photo of Janis Vilcans

Janis Vilcans

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I also have this issue. I just lost hours of work because of it. Please fix it!!! 
Photo of Lokesh Anand

Lokesh Anand

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Hi all. After reading the possible fixes here I’ve been trying all possible methods but have not been successful. It seems a lot of my old photos are unable to load and am getting the same error code. Would greatly appreciate the support as I’m really anxious of losing my hard edited and saved photos from all the years back!