Lightroom 6.1 Library module locked into "loading" and becoming unusable

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • (Edited)
In Library the module it displays "Loading" in the main image window and is using 34% of the processor resources continuously. If I go to the Develop module it stops, if I go back to Library it restarts the behaviour. If I close and restart it begins the same behaviour again. While it is in this mode of operation it becomes so unresponsive that it is unusable.

System Details
Lightroom version: 6.1 [ 1025654 ]
License: Perpetual
Operating system: Windows 8.1 Home Premium Edition
Version: 6.3 [9600]
Application architecture: x64
System architecture: x64
Logical processor count: 12
Processor speed: 4.0 GHz
Built-in memory: 16285.8 MB
Real memory available to Lightroom: 16285.8 MB
Real memory used by Lightroom: 1128.6 MB (6.9%)
Virtual memory used by Lightroom: 1161.4 MB
Memory cache size: 207.4 MB
Maximum thread count used by Camera Raw: 6
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
System DPI setting: 96 DPI
Desktop composition enabled: Yes
Displays: 1) 1920x1200, 2) 1920x1200
Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: Yes, External touch: No, External pen: Yes, Keyboard: No

Graphics Processor Info:
GeForce GTX 770/PCIe/SSE2

Check OpenGL support: Passed
Vendor: NVIDIA Corporation
Version: 3.3.0 NVIDIA 352.86
Renderer: GeForce GTX 770/PCIe/SSE2
LanguageVersion: 3.30 NVIDIA via Cg compiler

Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom
Library Path: M:\Lightroom5\All Photographs_V5-2.lrcat
Settings Folder: C:\Users\stefan2014\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

Installed Plugins:
1) Behance
2) Canon Tether Plugin
3) Facebook
4) Flickr
5) Leica Tether Plugin
6) Merge to 32-bit
7) Nikon Tether Plugin

Config.lua flags: None

Adapter #1: Vendor : 10de
D
Photo of Stefan Pijanowski

Stefan Pijanowski

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 1

Be the first to post a reply!