Lightroom high cpu usage 200% and upwards and lagging

  • 2
  • Question
  • Updated 11 months ago
While editing in LR using brushes etc.. the cpu usage can spike to 200% and lags 5-10secs. I've just updated to 2015.10.1 and I had thought this would rectify the problem alas NO..

HELP!!
Running latest version of Win10 

Lightroom version: CC 2015.10.1 [ 1117303 ]
License: Creative Cloud
Operating system: Windows 10
Version: 10.0
Application architecture: x64
System architecture: x64
Logical processor count: 4
Processor speed: 2.7 GHz
Built-in memory: 16346.8 MB
Real memory available to Lightroom: 16346.8 MB
Real memory used by Lightroom: 1667.8 MB (10.2%)
Virtual memory used by Lightroom: 1847.2 MB
GDI objects count: 609
USER objects count: 1778
Process handles count: 1351
Memory cache size: 304.8MB / 3830.7MB (8.0%)
Maximum thread count used by Camera Raw: 4
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Camera Raw virtual memory: 771MB / 8173MB (9%)
System DPI setting: 96 DPI
Desktop composition enabled: Yes
Displays: 1) 1920x1080, 2) 1920x1080
Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: Yes, External touch: No, External pen: Yes, Keyboard: No
Graphics Processor Info:
GeForce GTX 780 Ti/PCIe/SSE2
Check OpenGL support: Passed
Vendor: NVIDIA Corporation
Version: 3.3.0 NVIDIA 382.05
Renderer: GeForce GTX 780 Ti/PCIe/SSE2
LanguageVersion: 3.30 NVIDIA via Cg compiler
Photo of James coleman

James coleman

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
  • FRUSTRATED

Posted 11 months ago

  • 2

Be the first to post a reply!