Lightroom Classic: Crashes as soon as I open Develop Module

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 weeks ago
  • (Edited)
My Lightroom has started crashing as soon as I go into Develop Module.
Lightroom started crashing yesterday after doing some external editing in PS CC 2018 and returning to the develop module the image just didn't show in the window. After a while Lightroom just gave me a notice that a crash report had been generated - this repeated itself several times - and as the problem continued today, I decided to update to Classic CC 8.0 - that didn't help. I've also installed a new Graphics card.....
Lightroom works fine in all other modules BUT the Develop Module....
Photo of Annemette Kuhlmann

Annemette Kuhlmann

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 4 weeks ago

  • 1
Photo of Andrew Rodney

Andrew Rodney

  • 645 Posts
  • 119 Reply Likes
Photo of Annemette Kuhlmann

Annemette Kuhlmann

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
I just tried that - and now it seems that I can't use any of the modules...
Lightroom opens and then tells me that a crash report has been generated and then shuts down.
Photo of Annemette Kuhlmann

Annemette Kuhlmann

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
So now I can't use any part of Lightroom....
Photo of Andrew Rodney

Andrew Rodney

  • 645 Posts
  • 119 Reply Likes
What OS?
Do a reinstall.
Photo of Annemette Kuhlmann

Annemette Kuhlmann

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
Win 10 - and reinstall done - but now my PS CC 2018 is also crashing....
I'm tearing my hair out by now!
Is it an Adobe-bug or is it my computer?
Right now I'm backing my whole computer up and might do a factory reset of my computer later today and then reinstall everything from scratch and hope that'll do the trick!
My goodness....had hoped for an easier fix :-/
Photo of Andrew Rodney

Andrew Rodney

  • 645 Posts
  • 119 Reply Likes
It's your computer.
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 14617 Posts
  • 1946 Reply Likes