Lightroom Color Profile Problem when used in a Preset

  • 1
  • Problem
  • Updated 5 months ago
Merged

This conversation has been merged. Please reference the main conversation: Lightroom/Camera Raw: Nikon Z 6, Canon EOS Rebel T7, 1500D, 2000D Camera Profiles Have Incorrect White Balance Settings

I am using a Nikon Z6.  When I create a preset that includes changing the color profile (i.e. Adobe Color to Adobe Portrait), it creates a magenta cast over the image. If I create a preset that changes other things, but does not alter the Color Profile (i.e. leave it unchecked), then I do not get the color cast.

If I change the Color Profile from Adobe Color to Adobe Portrait manually (without using a preset), then it works fine (i.e. no color cast).

I also notice that Adobe Color and Adobe Portrait don't have a V2 like some of the others have, but again, they work okay when applied manually.

LR Classic 9.1

Camera Raw 12.1

Photo of Patrick Infante

Patrick Infante

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
  • unhappy about this

Posted 5 months ago

  • 1
Photo of John R. Ellis

John R. Ellis, Champion

  • 5112 Posts
  • 1447 Reply Likes
These symptoms are very similar to those with certain Canon EOS models:
https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/canon-eos-rebel-t7-1500d-2000d-camera-profile...

As with the Canon EOS problem, a preset including profile Adobe Color causes a magenta cast, and Adobe Color is based on a v2 Adobe Standard camera profile.

This conversation is no longer open for comments or replies.