Lightroom Classic: Images not sharp unless I zoom in and out

  • 16
  • Problem
  • Updated 3 weeks ago
  • In Progress
  • (Edited)
if I go from one image to the next in the library or development module they often are not sharp unless I zoom in and out. It does not happen with every image but with a lot of them.

Funny enough the problem does not occur if I scroll through my images on LR 4 so it definitely has to do with the Classic CC version.

I am using MAC OS High Sierra version 10.13.4
Please help 
Photo of dieter fries

dieter fries

  • 19 Posts
  • 3 Reply Likes
  • frustrated

Posted 12 months ago

  • 16
Photo of Sven Kohle

Sven Kohle

  • 68 Posts
  • 42 Reply Likes
This reply was created from a merged topic originally titled Lightroom Classic: Images in Library Module/Slideshow crappy unless I zoom in and....

It is a new post of the old bug report (many threads existed) as "Lightroom Classic: Images not sharp unless I zoom in and out". Adobe says it is 'in progress' since months but still latest LR Classic 8.1 did not fix the issue:
Regardless of config settings, in Library and Slideshow modules the loupe view/fullscreen views show crappy images not rendered with full resolution instead showing lots of banding artefacts. Develop mode is working well (was not always the case).
This way, Library and Slideshow modules are completely useless. This issue exists since a few versions as the other threads mention. I don't want to repeat but still request fixing this issue.
Photo of dieter fries

dieter fries

  • 19 Posts
  • 3 Reply Likes
( I don't want to repeat but still request fixing this issue.) AND SO WANT I