Lightroom Classic: Identity plate module picker buttons font size not working

  • 3
  • Problem
  • Updated 3 months ago
  • Acknowledged
  • (Edited)
I am working under the Edit menu to change the identity plate setup.  I have selected personalized and custom plate, and Show Status and Activity is selected.  I have typed the custom text I want to display and selected the typeface and font size.

The issue starts when I select the complementary typeface for the module picker buttons and font size.  The font size starts off as if it's a multiple of the selected size, not the selected font size.  Regardless of typeface, it behaves similarly.

It gets better.  Regardless of the size selected in the button picker, each time a different typeface is selected, the size gets bigger by what looks like the same multiple.  The size returns to the original (wrong) font size when the size is manually selected.

Here's my machine:
Refurbished and nearly new (two months old to me): Dell XPS 13.3" QHD+ TOUCH Laptop 7th Gen Intel Core i7-7560U at 2.4GHz with Turbo Boost to 3.8GHz, 16GB RAM, 512GB SSD using the Intel HD graphics card with  3200 x 1800 resolution.  Running Windows 10 64-bit.  (Seriously - this little thing is a beast!)

No worries on getting back to me - I'm sure this'll be fixed when you get to it.  I understand this is low priority, and I've figured out how to set my ID plate and move on.  I was really amused playing with this particular bug and watching the fonts grow out of control.  Have fun squishing it.

KD
Photo of Kevin Dow

Kevin Dow

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 7 months ago

  • 3
Photo of Smit Keniya

Smit Keniya, Employee

  • 185 Posts
  • 88 Reply Likes
Official Response
Hi Kevin,

I was able to reproduce the issue on my Dell XPS 15" 4K Touch laptop. I have logged a bug on the same.

Thanks,
Smit Keniya
Lightroom Classic Team